BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
DÜNYA

Kıbrıs'ta felaket! Dışarı çıkmak yok elektrik yok

Kıbrıs'ta iki günde devam eden fırtına ve yağış sele neden oldu. Vatandaşlara dışarı çıkmamaları ne sel nedeni ile elektronik eşyaları fişte bırakmamaları istendi. Okullar tatil edildi bir çok yere ise elektrik verilemiyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) iki gündür etkili olan şiddetli fırtına ve yağış, dün akşam saatleride etkisini arttırmaya devam etti.  KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi, vatandaşları zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyarırken görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü, okullar tatil edildi. Bir çok bölgeye elektrik verilemiyor.

Girne'de bazı otel, işyeri ve evleri su bastı. Meteoroloji Müdürlüğü yarın da fırtına ve yağışın etkisini artıracağını belirtti ve halkı dikkatli olması konusunda uyardı

ŞALTERLERİ KAPATIN KKTC Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi halka şu çağrıda bulundu: "Sel-su baskını olması halinde evlerinde elektrikli cihaz kullanılmaması, elektrik şalterlerinin derhal kapatılması gerekiyor. Vatandaşların, zorunlu olmadıkça evlerden ayrılmaması, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması; trafiğe çıkılması halinde trafikte araçları ile risk teşkil edebilecek su veya çamur birikintilerine girilmemesi gerekiyor"

ELEKTRİK YOK Bu arada Girne-Lefkoşa, Girne-Dikmen ve Güzelyurt-Kalkanlı kara yolları şiddetli yağış nedeniyle ulaşıma kapandı. Birçok bölgeye enerji nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı elektrik verilemiyor.

Sitene Ekle
Etiketler