BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Kıbrısın incileri

Kıbrısın incileri

Akdeniz'in tüm güzelliklerinin buluştuğu yer olan Kıbrıs hakkında birkaç şey daha öğrenmek istemez miydiniz? Kıbrısın 3 incisi hakkında tüm detaylar...

Kıbrısın incileri

Soli Harabeleri , Lefke : Kıbrıs’a kadar gitmişken M.Ö. 700 yıllarına ait Soli Harabeleri’ni görmeden gitmemeli İçerisinde Soli Bazilikası ve Soli Tiyatrosu’nu barındıran ve genel olarak Soli Harabeleri olarak geçen bu bölgede Helenistik Dönem’in en önemli eserlerini görme fırsatı yakalayacaksınız.

Kıbrısın incileri

Surlariçi, Lefkoşa : 7. yüzyıla ait Asur kayıtlarında ismi Ledra olarak geçen bu tarihi kent günümüzde dünyanın bölünmüş son başkenti olarak kabul edilmekte. İçinde Büyükhan ve Semiliye Camii’ni gezebileceğiniz, daracık sokaklarından geçerken kendinizi 19. yüzyıla ait hissedeceğiniz bu bölgeyi mutlaka gezmelisiniz. Gezerken de Kıbrıs’ın ünlü ceviz macununu deneyebilirsiniz.

Kıbrısın incileri

Girne Kalesi : M.S. 7. yüzyılda Arap-İslam akınlarına karşı şehri savunmak için Bizanslılar tarafından inşa edilen bu muhteşem kale Girne’nin simgesi olarak da bilinmekte. 14. yüzyıla kadar hendeklerinin içi su dolu olarak kullanılan ve içerisinde bir de Batık Gemi Müzesi bulunan bu dünya harikasını ziyaret etmeden Kıbrıs tatilinizi sonlandırmayın.