BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  DÜNYA

Kerkük referandum sonuçları ne çıktı? Kürt sitesine bakın!

KERKÜK bağımsız Kürdistan referandumuna yasal olmayan bir oldu bitti ile dahil edilmişti. Peki Kerkük'de referanduma katılım ne oldu, Kürdistan referandumu sonuçları bu kritik ilde nasıl çıktı? Mesud Barzani'nin Rudaw sitesinde Kerkük sonuçları ile ilgili ilginç bir durum var.

Abone ol

KÜRDİSTAN referandumuna dahil edilen Kerkük için hem Bağdat yönetimi hem de Türkiye ayağa kalkmıştı. Kerkük Valisi Necmettin Kerim görevden alınmasına rağmen Türkmen kenti Kerkük'ü referanduma soktu. Peki Kerkük'te referandum sonuçları ne çıktı? İşte bu noktada Mesud Barzani'nin sitesinde ilginç bir durum var.

Bağımsız Kürt devleti referandum sonuçlarını veren Barzani'nin Rudaw sitesi, evet oylarının yüzde 93.29, hayır oylarının yüzde 6.71 çıktığını duyurdu. Sitede bir de illere ve ilçelere göre oy dağılımı ve katılım oranları listesi yer aldı. Bu listeye göre Kerkük'de referanduma katılım oranı yüzde 78 civarında oldu. Katılım oranlarını listeleyen site illerin ve ilçelerin oy oranlarını ise veremedi. Kerkük gibi bir çok il listede SIFIR olarak gösterildi.

Rudaw'ın iddiasına göre illerde referanduma katılım oranları şöyle: Erbil: %86, Duhok: %90, Kerkük: %78.77, Ninova Ovası: %86, Hanekin: %92, Akre: %94, Gulala: %78, Zaho: %94, Karatepe: %62, Cebare: %76 Soran: %86, Mahmur: %87.3, Amediye: %89, Çoman: %91, Mergesor: %98, Rewanduz: %90



BU DA SÖZDE KÜRT DEVLETİNİN HARİTASI MI?
Mesud Barzani'nin sitesinde referandum sonuçlarının verildiği yerde bir de il ve ilçeler haritası var. Bu aynı zamanda Barzani'nin hayal ettiği Kürt devletinin illerini ve sınırlarını gösteriyor. İşte o harita ve iller;