BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kerinçsizin tebrik ettiği hakim

Ergenekon iddianamelerinde, Cumhurbaşkanı Gül'e yargı yolunu açma girişimiyle ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül hakkında tartışmalı karara imza atan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın Başbakan Erdoğan’ın da yargılanmasını isteyen isim olduğu ortaya çıktı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanması yönünde karar veren Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da yargılanmasının önü açan isim olduğu ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın 'Sayın Öcalan' dediği iddiasıyla mahkumiyetine giden yolu açan Kaçmaz, Ergenekon'un tutuklu sanığı Avukat Kemal Kerinçsiz tarafından da tebrik edilmiş.

Erdoğan’ı da ‘yargılayın’ dedi

Erdoğan'ın 'Sayın Öcalan' dediği iddiasıyla yapılan suç duyurusu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı verilerek rafa kaldırıldı. Başsavcılığın bu kararı aleyhine ise Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edildi. Kaçmaz takipsizlik kararını zamanaşımı süresinin dolmadığı ve suç işlenip işlenmediğinin takdirinin de mahkemeye bırakılması gerektiği' gerekçesiyle kaldırdı.

Kaçmaz'ın bu kararı Kerinçsiz'in Ergenekon sanıklarından Muammer Karabulut ile yaptığı ve Ergenekon iddianamesine de giren telefon kayıtlarına yansıdı. Kerinçsiz Ergenekon davasındaki çapraz sorgusunda Karabulut ile yaptığı söz konusu telefon kayıtlarına açıklık getirdi.

Erdoğan'la ilgili alınan kararının ardından Bakü'de düzenlenen 11. Türk Dünyası Kurultayı'na katıldıklarını belirten Kerinçsiz, burada ilk kez karşılaştığı Kaçmaz'ı kararından dolayı tebrik ettiğini ifade etti. Kaçmaz'a yönelik övgü dolu sözlerin yer aldığı telefon kayıtlarının iddianameye alınmasına tepki gösteren Kerinçsiz, Ergenekon savcılarını "O adil hakimlere en fazla sizin ihtiyacınız olacak. Siz onlardan adalet dilemek zorunda kalacaksınız.'' diyerek de tehdit etmişti.

Kanadoğlu’nun arkadaşı

Gül hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen 'kovuşturmaya yer olmadığı'na ilişkin karar için Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz eden ismin eski Yargıtay üyesi Cahit Nalbantoğlu olduğu öğrenildi. Eski Yargıtay üyesi Nalbantoğlu ile Yargıtay eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun çok yakın arkadaş olduğuna dikkat çekildi.

Karara itiraz hakkı yok

Hukukçular, Gül hakkındaki karara Nalbantoğlu'nun itiraz hakkı bulunmadığına dikkat çekiyor. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 173. maddesine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'kayıp trilyon' davasında Abdullah Gül ile ilgili verdiği karar sadece Hazine ve Maliye'nin itiraz hakkı bulunuyor.