BIST 10.051
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.404,99

Kendi işini kuracaklara fırsatlar

Kendi işini kuracaklara fırsatlar

Türkiye’nin franchising sektörü, yeni girişimcilere fırsatlar yaratmaya devam ediyor. bu yılki büyüme planlarına projeksiyon tutulan 32 şirketin, özellikle gıda ve emlak başta olmak üzere çok sayıda yeni franchise aradıkları görülüyor. diğer yandan türk menşeili franchising zincirlerinin...

Kendi işini kuracaklara fırsatlar

Türkiye’nin franchising sektörü, yeni girişimcilere fırsatlar yaratmaya devam ediyor. Bu yılki büyüme planlarına projeksiyon tutulan 32 şirketin, özellikle gıda ve emlak başta olmak üzere çok sayıda yeni franchise aradıkları görülüyor. Diğer yandan Türk menşeili franchising zincirlerinin yurtdışına da açılmaya başladıkları ve bunun için girişimci aradıkları dikkat çekiyor.

Ekonomist dergisi, Çıtır Usta’dan Turyap’a, çiğ köftenin marka şirketi Komagene’den, Helen Doron’a, Hafele’den Bind Çikolata’ya kadar 32 franchising şirketinin yurt dışı planlarının da dahil olduğu büyüme hedeflerini araştırdı. İşte Türkiye'de yeni bayilikler arayan şirketler:

Kendi işini kuracaklara fırsatlar

Köfteci Ramiz
Şu anda Avrupa’nın her şehrinden franchising konusunda yoğun talep alıyor. Şirket talep toplama döneminde.

Uygun yer: Karadeniz ve Orta Anadolu bölgesi.

Yatırım maliyeti: Ortalama 300 bin TL.

Kendi işini kuracaklara fırsatlar

Çıtır Usta

2012’de 50 şubeye ulaşmak istiyor. Bu şubelerin 45’i franchise, 5’i kuruma ait olacak. Özellikle İstanbul Anadolu yakasındaki şube ağımızı genişletme hedefinde. Samsun, Denizli, Kütahya, Mardin, Diyarbakır şirketin çalışmalarını hızlandırdığı diğer iller. Yurt dışı yatırımları 2012 de hızlanacak. İlk hedef olarak Ortadoğu ülkelerinden gelen teklif ve talepleri değerlendiriyor.

100 ile 150 m2’lik bir alan yeterli. Öncelik İstanbul’un Anadolu yakasına verildi.

Yatırım maliyeti: Franchise giriş bedeli 20 bin dolar.

Kendi işini kuracaklara fırsatlar

Shapes For Women
Öncelikli olarak doğu illeri ve İstanbul ile Ankara’ya franchising verilmesi hedefleniyor.

Yatırım maliyeti: Yatırım bedeli 37 bin 500 TL. Dekorasyon ve tadilat bedeli ise 15 ile 20 bin TL arasında değişiyor.