BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.493,53
GÜNCEL

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan belgeleri

CHP Grup toplantısı saat 13.30'da toplandı. Kemal Kılıçdaroğlu grupta canlı yayında elindeki Erdoğan belgelerini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan belgeleri neler?

Günün en merak edilen olayı CHP grup toplantısı oldu. Saat 13.30'da başlayan grupta Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ile ilgili iddiasına dayanak olarak belgeleri göstermesi bekleniyordu. Kemal Kılıçdaroğlu geçen hafta Erdoğan'ın yurt dışında parası olduğunu iddia etmişti. Erdoğan da 'belgele istifa edeyim' diyerek meydan okumuştu. Kılıçdaroğlu elindeki Erdoğan belgelerini açıkladı. Sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Kılıçdaroğlu, "Bugün herkes merakla bizi izliyor, keyifli bir toplantı yapacağız..." diye sözlerine başladı...

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden satır başları:

ŞİMDİ GELİYORUZ KUTUYU AÇMAYA...

Şimdi geliyoruz kutuyu açmaya. Hikaye anlatacağım size. Çorum’da bir konuşma yaptım, Erdoğan’a bazı sorular sordum. Sonra 21 Kasım’da bu grupta yine sorular sordum. Soruyu aynen okuyorum. “Çocuklarının, dünürünün, eniştenin, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün vergi cennetlerinde kurulan bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? Yerli ve milli isen bunun cevabını vereceksin” dedim.

“ERDOĞAN’A TAVSİYEM YANINA BİR DOKTOR AL”

Aradan süre geçti, tık yok. Ben de merak ediyorum niye tık yok. Sonra gazetelerde bir haber okudum. 1,5 milyonluk dava açmış. Vah vah vah ne kadar korktum bilemezsin. Dava açsan ne olur açmasan ne olur. Sen benim soruma adam gibi cevap ver. Sanırım beyefendi de beni dinliyordun. Erdoğan’a tavsiyem yanına bir doktor al, doktor da yanında olsun.

“İSPAT EDELİM. BENİ TANIMIYOR ÖYLE ANLAŞILIYOR”

30 milyar doları nereye harcadın? Ben bilmiyorum, milletvekilleri bilmiyor. Nereye gitti bu 30 milyar dolar. Bir daha sorayım, gözlerinden öperek bir soru daha soruyorum. 30 milyar doları ne zaman, nerede, kimin için harcadın? Cevabını alacağız. Sonra çıktı Balıkesir’de bunu ispat et dedi. Güzel ispat edelim. Beni tanımıyor öyle anlaşılıyor.

“O YÖNETİM KURULU TOPLANTILARININ TUTANAKLARI DA BİZDE”

1 Ağustos 2011, Man adası devletinde bir şirket kurulur. Evet küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur, Belvev Limited Şirket. Onun kuruluş senedi de bizde. Noter tasdikini onlar yapmış, ben yapmadım. Bu şirket 1 ağustos 2 Ağustos tarihlerinde yönetim kurulu toplantısı yapar. Bir kişiden oluşmaktadır, Sıddık Ayan. O yönetim kurulu toplantılarının tutanakları da bizde. Ayrıca bu kişinin 1 sterlinlik, yönetim kurulu bir kişi, Sıddık Ayan. Adresini de vereyim, Reşitpaşa caddesi, yol sokak Sarıyer-İstanbul. 1 sterlinlik bir şirket. Ona ait olduğuna dair, hem Türkiye’den hem de man adasının kayıtları var. 15 kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Kasım Öztaş kimdir? Sait Halimpaşa caddesi – Yeniköy-İstanbul adresinde oturuyor. Ben Erdoğan’a bir soru soruyorum, tekrar. Sıdkı Ayan kimdir tanıyor musun? Eminim benden çok daha iyi biliyorsun kim olduğunu. Peki bu Kasım Öztaş’ı tanıyor musun?

“NİYE GÖNDERİR SENİN KARDEŞİN?”

Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Diyeceksiniz ki bu şirket, bu şirkete para gitti mi? Para gitti mi? Evet gitti. 15,12-2011 tarihinde Ziya İlgen, 2,5 milyon dolar Belvey şirketine para gönderiyorlar. 1 sterlinlik, 1 kişilik. 15,12,2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2,5 milyon dolar para gönderiyor. Niye gönderir senin kardeşin? Gariban ölüsü için kefen alırken yüzde 18 öder, sen 2,5 milyonu nasıl gönderiyorsun. 26,12-2011 tarihi Ziya İlgen 1 milyon 250 bin para gönderir. Mustafa Erdoğan 1 milyon 250
27,12,2011 Osman Ketenci, dünür dedim ya. Bu da 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan, 1 milyon 250 bin. Dedim ya eski özel kalem müdürü. 28,12,2011 Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan, oğlu. 1 milyon 450 bin dolar.

HAYSİYETLİ ADAMSAN GEREĞİNİ YAPACAKSIN...

- Bu belgeler (swift mesajları) beni tatmin etmedi. Bankaların dekontunu istedim. Bunlar da onların belgeleri... Yurtdışında o şirketlerin kayıtlarında da var...
- Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın...

Sitene Ekle