BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.448,52

Kekiğin sağlığa faydaları

Kekiğin sağlığa faydaları

Kekik içerdiği bitkisel besinler, mineraller, bileşen ve vitaminler yardımcıyla sağlığımıza çok fazla katkıda bulunmaktadır.

Kekiğin sağlığa faydaları

Dünya mutfaklarında çok yaygın olarak kullanılmakta olan kekik aynı şekilde sağlık açısından da sayısız fayda sağlamaktadır. Kekik içerdiği bitkisel besinler, mineraller, bileşen ve vitaminler yardımcıyla sağlığımıza çok fazla katkıda bulunmaktadır.

Kekiğin sağlığa faydaları

Kekik Güney Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yemeklerde kullanılmaktadır.. Kekik bitkisi çalı üzerinde yetişir ve kare sapları ile ince, odunsu köke sahiptir. Uzunluğu yaklaşık 15-30 cm olabilir. Bitki rengi açık yeşildir ve aromatik kavisli yapraklara sahiptir. Kekikin yaprakları ve çiçekleri mutfaklarda tüketilir. Kekik sağlığımız için gerekli olan temel mineraller ve vitaminler ile doludur. Kekik potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum, manganez ve selenyum açısından zengin bir kaynaktır. Bu bitki ayrıca B-kompleks vitaminleri, beta karoten, C vitamini, A vitamini, K vitamini, E vitamini ve folik asit gibi vitaminlerin kaynağıdır.

Kekiğin sağlığa faydaları

Kekikin Sağlığa Faydaları Kekik çok geniş bir yelpazede sağlığımıza hizmet etmektedir. Cilt sağlığından, yüksek tansiyonai kolesterolden, saç sağlığına ve kalp sağlığından akciğer sağlığına kadar çok geniş bir alanda sağlığımızı korumaktadır. Kekiğin sağlığa olan faydalarını şu şekilde sıralamak mümkün;

Kekiğin sağlığa faydaları

Yüksek ve Hipertansiyona Kekiğin Faydaları: Kekik hipertansiyon ve yüksek tansiyon dengesini sağlıklı bir seviyede tutmayı başardığı için bu tür hastalıklarla mücadele eden kişiler tarafından yaygın olarak kullanılır. Kekik kolon Kanserini Engelleyebilir: Son zamanlarda obezite ve hareketsizliğe bağlı olarak sindirim sisteminde meydana gelen hastalıklar ve özellikle kolon kanserine karşı etkili bir besin kaynağıdır. Kolon kanserine yakalanma riskini azaltır.