BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12

Kefir diş çürümesini engeller mi?

Kefir diş çürümesini engeller mi?

Doç. Dr. Cem Karagözlü, "Kefirin içerisindeki bakteriler ağız içerisindeki mikroorganizmaları baskılıyor ve çürümeyi engelliyor" dedi kefirin diş çürümelerini engellediğini ortaya koydu.

Kefir diş çürümesini engeller mi?

Doç. Dr. Cem Karagözlü, "Kefirin içerisindeki bakteriler ağız içerisindeki mikroorganizmaları baskılıyor ve çürümeyi engelliyor" dedi kefirin diş çürümelerini engellediğini ortaya koydu. Araştırmayı yürüten öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cem Karagözlü, "Kefirin içerisindeki bakteriler ağız içerisindeki mikroorganizmaları baskılıyor ve çürümeyi engelliyor" dedi. kefirin diş çürümelerine etkisi üzerine çalışma yürüttü. 6 ayda tamamlanan çalışma sonucunda kefirin diş sağlığına olumlu etkisi olduğu belirlendi.

Kefir diş çürümesini engeller mi?

Çalışmayı yürüten Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi bölümünden öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Karagözlü, "Kefirleri bölümümüzde ürettik. Mikroorganizma sayısı belli, içerisindeki protein, yağ, laktoz, mineral maddeler belli. Tanımladığımız kefiri, etik kuruldan geçirdikten sonra tüketicilere verdik.

Kefir diş çürümesini engeller mi?

Kontrol grubu olarak süt kullandık. Üç hafta boyunca düzenli olarak birinci grup süt içti, ikinci grup günde 150 mililitre, üçüncü grup ise bir sabah bir akşam toplam 300 mililitre kefir içti. Çalışmada kefirin diş çürümelerine etkisine baktık; sabah, akşam kefir içen grupta Streptococcus mutans bakterisi kaynaklı diş çürümelerine kefirin olumlu etkisinin yüzde 77 oranının üzerinde olduğunu gördük" diye konuştu. Ağız içerisindeki mikroorganizmaları kefirin içerisindeki bakterilerin baskıladığını ve çürümeyi engellediğini vurgulayan Doç. Dr. Karagözlü, 6 ay süren çalışmanın 3 ayrı grupta 35'er kişi üzerinde iki defa denendiğini dile getirdi.

Kefir diş çürümesini engeller mi?

Çocuklara 1 yaşından sonra kefir içirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Karagözlü, "İçerisindeki mikroorganizmalar çalışırken süt şekerini, asidini parçalıyorlar burada süt asidi farklı formlara bölünüyor özellikle 1 yaşından küçükler için kefiri önermiyoruz. Aslında 6 aydır ama çocuğun gelişmesine bağlı olarak 1 yaşından sonra kefiri günde bir çay bardağı ile başlayarak tüketebilirler" ifadelerini kullandı.