BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
GÜNCEL

Katar'da dev Erdoğan posteri

Katar ın başknedi Doha da bir alış veriş merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın dev psoteri asıldı. Katar halkı Körfez krzinde gösterdiği çapadan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a şükranları psotere yazarak gösterdi.

Katar'ın başkenti Doha'daki bir alış veriş merkezine Körfez krizinde gösterdiği çabadan ötürü teşekkür etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posteri asıldı.

"Katar Mall" isimli alış veriş merkezine asılan dev Erdoğan posteri, Katarlılar tarafından büyük ilgi gördü. Alışveriş merkezindeki ziyaretçiler siyah beyaz renkteki postere, Erdoğan'a "minnet ve şükranlarını" ifade eden yazılar yazarak, imzalarını attı.

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Sitene Ekle