BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,73
ALTIN 2.438,11

Karısını öldürüp SGK'dan maaşını istedi!

Karısını öldürüp SGK'dan maaşını istedi!

Boşandıktan 1 ay sonra Halil İbrahim Kızılkaya, Neslihan Kızılkaya'ya bıçakla saldırdı, ağır yaralanan kadın kurtarılamadı...

Karısını öldürüp SGK'dan maaşını istedi!

Cinayet, 28 Mart 2016 günü merkez Palandöken İlçesi'ndeki Müftü Solakzade Mahallesi, Elmadağı Sokak'ta meydana geldi. 43 yaşındaki Halil İbrahim Kızılkaya ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde güvenlik görevlisi Neslihan Kızılkaya, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı.

Karısını öldürüp SGK'dan maaşını istedi!

Boşandıktan 1 ay sonra Halil İbrahim Kızılkaya, Neslihan Kızılkaya'ya bıçakla saldırdı, ağır yaralanan kadın kurtarılamadı... Kızılkaya, yargılanma aşamasında öldürdüğü eşinin aylığını almak için cezaevinden SGK'ya dilekçe ile başvurdu.

Karısını öldürüp SGK'dan maaşını istedi!

Ancak, Kızılkaya'nın bu istemi kabul edilmedi. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 6 Eylül 2016 günü görülen karar duruşmasında Halil İbrahim Kızılkaya, 'Kasten nitelikli insan öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmişti.

Karısını öldürüp SGK'dan maaşını istedi!

Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Halil İbrahim Kızılkaya'ya öldürdüğü eşine iftira attığı için tahrik ve takdir indirimi uygulamamıştı. Ancak kararın temyiz edilmesi ardından dosya, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'nci Ceza Dairesi'nde görüşüldü. Ceza Dairesi 'Halil İbrahim Kızılkaya'nın istinaf aşamasında 'saygılı tutum ve davranışları nedeniyle' iyi hal indirimi uyguladı ve cezayı ömür boyu hapse çevirdi. "Yargıtay'a temyiz için müracaat ettik. Takdir indirim hallerinin nasıl kullanılacağı kanunda bellidir. Bir kişinin duruşmada susması onun iyi halini göstermez. İyi halden yaralanabilmek için gerçekleştirilen eylemi samimi bir şekilde anlatması gerekmektedir. Ancak sanık cinayeti tasarlayarak gerçekleştirmiştir. Bütün bunları mahkemeden saklamıştır. Bu halde de iyi hal indirimi uygulanması hukuka aykırıdır. Dosyanın Yargıtay'da bozulacağını düşünüyoruz."