BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  POLİTİKA

Karaoğlan tepki veriyor!

DSP lideri Sezer, eski başbakan Bülent Ecevit'in durumunda iyileşme olduğunu müjdeledi

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavisine devam edilen eski Başbakan ve DSP Onursal Başkanı Bülent Ecevit'in sağlık durumunda ''küçük küçük de olsa iyiye giden gelişmelerin'' olduğunu söyledi.

Sezer, GATA önünde bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 28 Mayıs Pazar günü GATA'dan yapılan yazılı açıklamada Ecevit'in refleks hareketlerinde bazı gelişmeler olduğunun belirtildiğine dikkati çekerek, bunların umudu artırdığını kaydetti.

Tedavi sürecinin biraz uzun süreceğini ifade eden Sezer, ''Ecevit'in sağlık durumunda küçük küçük de olsa iyiye giden gelişmeler var. Bu küçük küçük gelişmelerin sağlığını kazanmış şekilde çıkmasına neden olacağına güveniyoruz. Doktorların yerine açıklama yapmamaya özen gösteriyorum ama biz bugün dünden daha umutluyuz. Daha iyi durumdayız'' dedi.

Sezer, bir gazetecinin, ''küçük reflekslerin neler olduğunu'' sorması üzerine, ''GATA'nın Pazar günü yaptığı açıklamada acı testlerine, uyaranlara tepki verdiği söyleniyordu. Ancak şimdi kolunu oynatmaya başladı kendiliğinden. Esneme, ağız hareketleri gibi yine umutlandıran küçücük de olsa hareketlerin olduğunu doktorlarımız da gözlemişler. Sayın Rahşan Ecevit de zaman zaman yanına gidiyor. O da yerinde gözlemiş oluyor'' diye konuştu.

Sezer, bir gazetecinin, ''Ecevit'in yüksek ateşinin olup olmadığı'' sorusuna, beyin kanaması sonrasında yüksek ateşin görülmesinin sürpriz olmadığı yanıtını verdi. Sezer, ''Ama tabi yüksek ateşinin olmaması tercih. Bu yüzden antibiyotik tedavisinin devam ettiği doktorların açıklamasında söyleniyor'' dedi.

Sezer, bir gazetecinin ''Ecevit'in sağlık durumunun kötü olduğu, hatta öldüğü'' yönünde söylentilerin bulunduğunu hatırlatması üzerine de şunları kaydetti:

''Bu gerçekten bizi çok üzen bir durum. Sayın Ecevit'in kaybedildiği ama saklandığı söylentisi. Niçin saklayalım, bundan kiminne yararı olabilir bunu anlayabilmiş değilim. Ama ne yazık ki Türkiye'de bu tür fısıltı gazetesi türünden gelişmeler oluyor. Çok açıklama yapmak istemememe rağmen, yeni şeyler söyleyecek durumda olmamama rağmen bu açıklamayı yapmak ihtiyacını hissettim. Böyle bir durumun gizlenmesinin hiç kimseye yararı olmayacağını biliyorum. Niçin gizleyelim diye de düşünüyoruz.''