BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90

Kanal D'nin dizileri ile ilgili bıçak gibi karar en yetkili isim açıkladı

Kanal D'nin dizileri ile ilgili bıçak gibi karar en yetkili isim açıkladı

Kanal D'nin içerisinde bulunduğu Doğan Medya Grubu'nun, Demirören Grubu'na satılmasının ardından, Kanal D'de çok ciddi bir revizyona gidildiği, geçtiğimiz aylardan sinyal vermeye başlamıştı. Kanal D'nin yeni genel müdürü Murat Saygı, Cengiz Semercioğlu'na açıklamalarda bulundu.

Kanal D'nin dizileri ile ilgili bıçak gibi karar en yetkili isim açıkladı

Kanal D'nin içerisinde bulunduğu Doğan Medya Grubu'nun, Demirören Grubu'na satılmasının ardından, Kanal D'de çok ciddi bir revizyona gidildiği, geçtiğimiz aylardan sinyal vermeye başlamıştı. Birçok dizinin bitirilmesi, gelecek proje dedikoduları derken, Kanal D'de neler olacağı merak ediliyordu.

Kanal D'nin dizileri ile ilgili bıçak gibi karar en yetkili isim açıkladı

Doğan Medya Grubu’nun Demirören Medya Grubu’na satılmasından sonra yeniden Kanal D Genel Müdürü olan Murat Saygı, Hürriyet Gazetesi’nden Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajda, yeni sezonda dizilerle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kanalın yeni dizi ve program politikasını anlatan Murat Saygı, Kanal D’de yeni sezonda neler olacağını anlattı. İşte dizilerle ilgili Saygı’nın yaptığı açıklamaların bir kısmı:

Kanal D'nin dizileri ile ilgili bıçak gibi karar en yetkili isim açıkladı

Özel televizyon tarihinin en kıdemli isimlerindensin. Ben yakından tanıyor ve biliyorum ama bilmeyenler için TV yöneticiliği kariyerini kısaca anlatır mısın? - Teşekkür ederim. 1992-2001 yılı arası Show TV’de çalıştım. Bu dönemde CINE5’in de yönetim kurulundaydım. 2001’in sonundan 2008’e kadar Kanal D’yi yönettim. 2008-2009’da Star TV’de yöneticilik yaptım. Ondan sonra 2 sene D-Smart çalıştım, 2011’de ayrıldım. 20 yıla yakın büyük kanalları yönettin... 7 yıldır ise bu pozisyondan uzaksın ama sektörden hiç kopmadın... Neler yaptın 7 yılda? - Önce bir arkadaşımla 4 tematik kanal kurduk. Çocuk kanalı, yemek kanalı vb... Onları büyüttük ve Sony’e sattık. O arada ben biraz kendi beğenilerime göre belgesel, film satışları yaptım. 22 tane belgesel şirketinin temsilciliğini aldım. Onların malzemelerini sattım. Tabii ülkede çok belgesel satılmıyor... Sonra ufak tefek prodüksiyon işleri yaptım. En önemlisi bir arkadaşımla Netflix yapısına uygun Film Club’ı kurduk. Ancak dönem dönem bazı şeyleri çok erken yapmak iyi olmaz ya, bizimki de o hesap oldu. Sistem çok mükemmel çalışıyordu ama korsana alışıldığı için kimse bu işlere para vermek istemiyordu... Onu da doğru zamanda yapmak lazımmış. O sistemi de kapatmadık, beraber iş yaptığımız arkadaşların Pay TV işleri vardı, oraya aktardık, hâlâ çalışıyor.

Kanal D'nin dizileri ile ilgili bıçak gibi karar en yetkili isim açıkladı

Teknolojiden hiç kopmadın yani... - Evet, teknoloji ve yenilikten hiç kopmadım. “Dijital dünyada neler oluyor” üzerine oldukça kafa yordum. Gençliğin ilgi alanlarını inceledim. Onların gözdesi gamer’larla birtakım işlerimiz oldu. Televizyon formatlarını gamer’lara uyarladık. Onlarla “Biri Bizi Gözetliyor” tarzı formatlar yaptık. Ayrıca Turkcell TV gibi önemli platformlar kurulurken danışmanlık görevi üstlendim. Kısaca 7 yıl boyunca sektörden hiç elimi çekmedim. Demirören Ailesi’yle yolunuz nasıl kesişti? - Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal’ı çok eskiden tanırdım ama yıllardır görüşemiyorduk. Bir perşembe günü beni aradı. “Holdingte buluşalım” diye... Gittiğimde Meltem Demirören ve Yıldırım Demirören de oradaydı. Sandım ki öncelikle benden danışmanlık isteyecekler. Tam çıkarken Yıldırım Başkan, “Kanalın başına geçmeye ne dersin” diye sordu. Benim bir de Demirören ailesi ile eskiden gelen bir dostluğum var. Mehmet Bey ile görüştükten sonrayı takip eden hafta işe başladım. Umarım hayırlı olur, sektörün harekete ihtiyacı var.