BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  GÜNCEL

Kâğıt üzerinde boşanmaya önlem

SSK ya da Bağ-Kur üyesi olan öğretmenlerin, eş durumu nakil hakkından yararlanabilmeleri için en az 16 ay primini yatırmış olması koşulu aranacak.

Abone ol

Eşinden boşanan bir öğretmen istediği ile atamasını yaptıramayacak. Geri kalmış ilçelerde 5 yıl süreyle görev yapan öğretmenler, zorunlu hizmetten muaf tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, yapacağı yönetmelik değişikliğiyle boşanan eşlere tanınan tayin kolaylığını kaldırıyor. Bakanlık 5 yıllık zorunlu hizmete ilişkin yeni düzenlemeler de getiriyor. Gelişmiş illerin geri kalmış ilçelerinde 5 yıl görev yapan öğretmenler, zorunlu hizmetten muaf tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ''Bakanlığa Bağlı Eğitim Kurumlarında Çalışan Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'' nde değişiklikler yaptı. Yeni yönetmelik, görüşü alınmak üzere Devlet Personel Başkanlığı'na gönderildi.

Cumhuriyet 'in edindiği bilgilere göre yeni yönetmelikte eşi SSK ya da Bağ-Kur üyesi olan öğretmenlerin, eş durumu nakil hakkından yararlanabilmeleri için en az 16 ay primini yatırmış olması koşulu aranacak.

Mevcut düzenlemede bu süre 8 ay ile sınırlanıyordu. Bu nedenle bazı öğretmenler eşinin yanına gidebilmek için 8 ay prim yatırmayı göze alıyordu. Bunun yanı sıra eşini kendi yanına naklettirmek isteyen bir kişi, bulunduğu ilde 3 aydır çalıştığını belgelemek zorunda olacak.

Haber: Fuat Kozok
Kaynak: