BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.469,80
HABER /  DÜNYA

Kaddafi için yolun sonu gözüktü!

Libya'da, uluslararası koalisyonun hava desteğiyle stratejik öneme sahip Ecdebiye kentini ele geçiren muhalifler, batıya doğru ilerliyor.

Abone ol

Libya'da, uluslararası koalisyonun hava desteğiyle stratejik öneme sahip Ecdebiye kentini ele geçiren muhalifler, batıya doğru ilerliyor.

Saldırıya geçen muhalifler, Kaddafi güçlerini doğuya doğru püskürtüyor.

Dün ecdebiye kentine giren muhalifler bugün de petrol açısından önem taşıyan brega ve Ra's Lanuf kentlerinin kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

İtalya ise Muammer Kaddafi'nin sürgüne gönderilmesini öngören bir planı olduğunu açıkladı.

İtalya'nın planında ayrıca, Birleşmiş Milletler'in güvencesi altına alacağı bir ateşkes, Libyalı aşiretlerle temas kurulması ve "Türk hükümetiyle üzerinde çalışmaya başlanılan daimi bir insani koridor" öngörülüyor.

KADDAFİ ÖLDÜRÜP ABD'NİN ÜSTÜNE ATIYOR

Uluslararası koalisyonun Libya'ya yönelik hava harekatında meydana gelen sivil kayıplar tepkiye neden olurken, Amerikan Savunma Bakanı Robert Gates ilginç bir iddiada bulundu.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, "Kaddafi'ye bağlı güçler öldürdükleri kişilerin cesedini, koalisyon güçlerinin vurduğu hedeflere yerleştiriyor ve sonra koalisyon güçlerinin sivilleri vurduğunu söylüyor" dedi.

Amerikalı bakan bu konuya ilişkin olarak ellerinde birçok istihbarat raporu bulunduğunu da savundu.

Gates, Libya rejiminin koalisyon güçlerini birçok sivil kayba neden olmakla suçladığını, ancak amerika ve diğer ülkelerin pilotlarının böyle bir durumun olmaması için en üst düzeyde tedbir aldıklarını kaydetti.