BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.475,55
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de kimyagerdi sanayide usta oldu

Motosikletlere tutukun olan İzmirli 34 yaşındaki Zeynep Fulya Bostancı kimyagerliği bıraktı sanayide usta oldu.

Abone ol

İZMİR’de yaklaşık 10 yıldır motosikletlerle ilgilenen Zeynep Fulya Bostancı, hobi olarak motosiklet kullanırken zamanla kişiye özel tasarım ve modifiye motosikletler konusunda sanayinin aranan ustalarından biri oldu.

Asıl mesleği kimyagerliği bırakıp motosiklet tamircisi olan Bostancı, 6 yıllık eşi Ayet Bostancı (44) ile birlikte açtığı işyerinde gerek motosikletlerin mekanik onarımı ve bakımı gerekse kişiye özel tasarım ve modifiye ürünler üzerine çalışıyor. 

TECRÜBEM YOKTU
Önceleri yarış otomobillerine ilgi duyduğunu anlatan Bostancı, motosiklet dünyası ile eşi aracılığı ile tanıştığını söyledi. Motosiklet tamircisi olma hikayesini anlatan Bostancı "Motosiklette bir tecrübem yoktu. Eşimle tanışıp motosiklet kullanmayı öğrendim, bu dünyayı keşfettim. Şimdi motosikletini yalnızca bana emanet eden özel müşterilerim var" dedi.

KADIN MOTOSİKLETÇİ Mİ OLUR?
Kadın olarak çok farklı tepkiler aldığını söyleyen Bostancı, şöyle konuştu: "5 sene önce dükkanımızı açmak için başvuru yaptığımızda vergi dairesinde bana şaşırdılar ve 'Kadın motosikletçi mi olur?' dediler. Ama zamanla kadın sürücü sayısı arttı ve bakış açışı değişti.

ÖZEL MÜŞTERİLERİM VAR
Müşterilerim bana güveniyor. Mekanik bakım onarım dışında kişiye özel modifiye de yapıyorum. Onların zevklerine uygun dizayn geliştiriyorum. Eşimden ayrı bir müşteri portfoyüm var."