BIST 9.530
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.476,03
GÜNCEL

İzmir'de askeri uçak düştü! Şehit haberleri geliyor

İZMİR Çiğli'den gelen son dakika habere göre askeri eğitim uçağı düştü. Olayda 2 pilotun şehit olduğu bilgisi var. Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen açıklamada askeri uçağın saat 10.49'da düştüğü bildirildi.

Çiğli'de içinde 2 askeri personelin bulunduğu askeri eğitim uçağı kalkıştan kısa süre sonra düştü, 2 asker şehit oldu. Düşen askeri eğitim uçağının bulunduğu yere çok sayıda ambulans, itfaiye ve arama-kurtarma ekibinin sevk edildiği bildirildi. Olayla ilgili TSK açıklama yaptı. Ancak şehit askerlerin kimlikleri hakkında da bir bilgi yok.

TSK AÇIKLAMA YAPTI: Olaya ilişkin TSK'dan yapılan açıklama şöyle: Çiğli/İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından 16 Şubat 2018 tarihinde tecrübe uçuşu maksadıyla kalkış yapan bir eğitim uçağımız düşmüştür. İki kahraman personelimiz şehit olmuştur.

10.49'DA İRTİBAT KESİLDİ: 16 Şubat 2018 tarihinde saat 10.26’da konuşlu bulunduğu Çiğli/İzmir 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığından tecrübe uçuşu maksadıyla içinde iki pilot ile kalkış yapan bir SF-260D eğitim uçağımız ile saat 10.49 civarında radar irtibatı kesilmiştir.

ŞEHİTLERİN NAAŞINA ULAŞILDI: Müteakiben başlatılan arama kurtarma faaliyeti neticesinde havaalanının 3 km kuzeyinde uçağımızın enkazına ve iki kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır. Kaza Kırım İlk Değerlendirme Heyeti tarafından bölgeye intikal edilerek olay inceleme faaliyetlerine başlanmıştır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz.

Sitene Ekle
Etiketler