BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.471,45
HABER /  DÜNYA

İtalya’daki Türkler iftar yemeğinde buluştu

İtalya’da yaşayan Türkler, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİP) düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. <br/>Resmi açılışı yak...

Abone ol

İtalya’da yaşayan Türkler, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİP) düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.
Resmi açılışı yakın zamanda yapılacak Milano Diyanet Camisi’nin bulunduğu binanın bahçesinde verilen yemeğe Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök ile Milano, Como, Modena ve İmperia kentlerinden 60 civarında Türk vatandaşı katıldı. İftar yemeği vesilesiyle vatandaşların sıkıntılarına ve konsolosluktan beklentine kulak verme şansına sahip olduklarını belirten Başkonsolos Sekizkök "Milano’da yeni kurulan DİTİP derneği çok önemli bir ihtiyacın karşılanmasına büyük katkı sağlıyor. Başkonsolosluk kayıtlarına göre Milano’da yaşayan 6 bin 500 vatandaşımız var. Bu kentte yaşayan vatandaşlarımız diğer kentlere nazaran coğrafi olarak daha dağınık bölgelerde ikamet ediyorlar ve bu nedenle vatandaşlarımıza topluca ulaşmakta, onları bir araya getirmekte zorluklar yaşıyoruz. DİTİP Derneği ve onun hizmete soktuğu bu bina, bu ihtiyacın giderilmesinde Başkonsolosluğumuza çok büyük katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.
Din Hizmetleri Ateşesi ve DİTİP İtalya Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhamid Eşmeli ise, Milano Diyanet Camisi’nin ilk iftar programınına katılanlara teşekkür ederken "Como’da yeni yerimize geçtik, daha sonra İmperia’da ilk mülkümüzü satın aldık. Şu anda da Milano’da ilk camimizi açmış ve vatandaşımızın hizmetine sunmuş ve Ramazan’da da iftar programımızı yapmış bulunmaktayız. Vatandaşlarımıza hizmet etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
(İHA)