BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  DÜNYA

İtalya bedava şato dağıtıyor

İTALYA hükümeti, tarihi şato ve villaları bedava dağıtmaya hazırlanıyor. Ülkede yer alan 103 tarihi yapıdan birinin sahibi olmak için bazı şartlar var.

Abone ol

İTALYA, ülkenin turizm potansiyelini artırmak için ülkede bulunan 103 tarihi yapıyı bedava devretmeye karar verdi.

Geçmişleri 11. yüzyıla kadar dayanan binalar, belirli şartların sağlanması ve taahhütlerin yerine getirilmesi durumunda ücretsiz olarak yeni sahiplerine verilecek. 

Binalara sahip olmak isteyenlerin aslına uygun restorasyon çalışmalarını gerçekleştirmesi ve yapıları hotel, restoran ve spa merkezi gibi turistler için cazibe merkezi haline getirmesi gerekiyor.

İtalya Devlet Emlak Ajansı ve Kültür Mirası Bakanlığı projeyi duyururken, ülkede turistlerin aşırı yığıldığı popüler bölgeleri rahatlatmak için yeni rotalar oluşturmanın amaçlandığını açıkladı.

SON BAŞVURU TARİHİ 26 HAZİRAN

Devlet Emlak Ajansı adına açıklama yapan Roberto Reggi, turizm sektörünü gelişimini hızlandırmak adına bu kararın alındığının altını çiziyor.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini kale, şato, çiftlik ve manastır gibi tarihi yapılara çekmek isteyen İtalya, bu projesiyle şartları sağlayan 40 yaşından küçük, 18 yaşından büyük girişimcilere hitap ediyor.

Projeye son başvuru tarihi ise 26 Haziran 2017.