Özgür Özel ve 90 milletvekilinin CHP'den istifa etmesinin ardından gözlerin çevrildiği Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk mesaj geldi. CHP Genel Başkanı, "Benim görevim, toplumun sorunları yoğun ama unutulmuş kesimleriyle bir araya gelmektir" ifadelerini kullandı. Ayrıca şu sıralar hareketli saatlerin yaşandığı CHP'de, Kılıçdaroğlu MYKS'sını olağanüstü toplama kararı aldı.
Abone olMutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve beraberindeki vekillerin sert tepkisiyle karşılaşmıştı.
Butlan kararını tanımayan Özel ve 90 milletvekili bugün CHP'den istifa etti. Yeni bir parti kuracaklarını ilan eden grup, bugün kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verecek.
Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, Özel ve diğer vekillerin istifasına açıkça değinmeden bir mesaj verdi. Vatandaşlarla bir arada olduğu görüntülerden oluşan videoyu paylaşan
Kılıçdaroğlu, açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:
"SİYASET ANLAYIŞIM BUDUR"
"Benim görevim, toplumun sorunları yoğun ama unutulmuş kesimleriyle bir araya gelmektir. Çöpten kâğıt toplayan insanların da, mesai saati gözetmeksizin tarlada alın teriyle geçimini sağlayan insanların da sorunlarını çözmek için yola çıktım. Benim siyaset anlayışım budur."

KOLLARINI SIVADIĞI ANLAR YER ALDI
Söz konusu videonun sonunda ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun gömleğinin kollarını sıvadığı anların yer alması dikkat çekti.

AKILLARA EKREM İMAMOĞLU'NU GETİRDİ
O anlar cezaevinde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu ile özdeşleşen görüntüyü akıllara getirdi ve "bir gönderme" olarak yorumlandı.
CHP'DE 44 VEKİL KALIYOR
Bu noktada gözler CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çevrildi. İstifaların kabul edilmesi halinde 44 vekili kalacak olan CHP, ana muhalefetten düşecek, TBMM'nin beşinci partisi olacak.

CHP'de hareketli saatler: Kılıçdaroğlu MYK'sını olağanüstü topladı
CHP'de Özgür Özel ve 90 milletvekilinin istifa ederek YENİ Parti'nin kuruluşunu ilan etmelerinin ardından CHP MYK Olağanüstü toplandı.
Mahkeme kararıyla genel başkanlığa getirilen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kılıçdaroğlu dışında 9 MYK üyesi katılıyor.