BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.527,30
HABER /  DÜNYA

İşte Taliban’ın Alman mücahitleri!

Taliban’a katılmaya ikna edilen Almanlar’ın Afganistan’daki eğitim kampı görüntüleri Almanya’yı şoke etti

Abone ol

Almanya’da yaşayan radikal görüşlü Türkler tarafından önce Müslüman olmaya sonra da Taliban’a katılmaya ikna edilen Almanlar’ın Afganistan’daki eğitim kampı görüntüleri Almanya’yı şoke etti

Ahmet Türk adlı Türk Taliban komutanının altında eğitim alan ve kendilerine “Deutsche Taliban Mujahedeen” (Alman Taliban Mücahidleri) adını veren 5 Alman’ın görüntüleri Taliban’ın medya organı Elif Medya tarafından servis edildi. “Elif Medya” logosu altında servis edilen görüntülerde Almanca konuşan militanlar Alman lider Angela Merkel’i Müslümanlar’a karşı bir Haçlı Savaşı yürütmekle suçluyor. İsimlerini değiştiren Almanların kendilerine seçtikleri soyadı ise “El Almani”

Türkiye’ye saldırı planı

Görüntülerde Alman Taliban militanları silahlı eğitimlere katılıyor, ayrıca müttefik güçlere ait bir üsse düzenledikleri saldırı da an be an görüntüleniyor.

Hepsi Almanya’da yaşayan radikal Türkler tarafından Taliban bünyesine katıldıkları belirtilen Almanlar’ın yaşları da 20’li ve 30’lu olarak belirtiliyor. En tehlikelilerinin ise 2008 yılında Saarland bölgesinden Afganistan’a giderek Taliban’a katılan 21 yaşındaki Eric Breininger olduğu ifade ediliyor.

Breininger’in diğer Taliban militanlarıyla birlikte Türkiye’ye yönelik bir intihar saldırısı planladığı da iddia edilmişti. Alman istihbaratına göre Taliban’a katılmak için hazır bekleyen onlarca Alman şu anda Pakistan-Afganistan bölgesinde bulunuyor.

Almanca mesaj verdiler

İsimlerini “El Almani” olarak değiştiren Almanlar’ın Taliban’da kullandıkları takma isimler ve video mesajındaki sözleri şöyle:

* Eyüp El-Almani: Allah Afganistan’ı kafirlerden kurtarsın.

* Abdulfettah El Muhacir: İşte benim güzel büyük silahım.

* Ebu Abdullah El Almani: Kafirlerin tümü yok edilmeli.

* Abdulfettah El Almani: Tüm Müslümanlar bu mücadelemizde bize katılsın.

* Seyfullah Amriki: Düşmanlar nasıl ay sonunda maaşlarını bekliyorsa, bu gördüğünüz mücahidlerin hepsi ödül olarak cenneti bekliyor.

Taliban kampında görüntülenen Eric Breininger mücahitlerin en tehlikelisi olarak gösteriliyor.