BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.436,05

İşte kanseri yenen 9 gıda

İşte kanseri yenen 9 gıda

Kırmızı acı biber ve jalapenos (güney amerika'da yetişen ve meksika yemeklerinde kullanılan acı bir biber cinsi): bu biberlerde bulunan kapsaisin isimli maddenin kanser hücrelerini yok etme özelliği bulunuyor.

İşte kanseri yenen 9 gıda

Kırmızı acı biber ve Jalapenos (Güney Amerika'da yetişen ve Meksika yemeklerinde kullanılan acı bir biber cinsi): Bu biberlerde bulunan kapsaisin isimli maddenin kanser hücrelerini yok etme özelliği bulunuyor.

İşte kanseri yenen 9 gıda

Avokado: Glutation isimli antioksidan bakımından zengin olan avokadodaki bu madde vücuttaki serbest radikallere saldırıyor. Ayrıca avokadoda bol miktarda potasyum ve beta-karoten bulunuyor.

İşte kanseri yenen 9 gıda

Havuç: Görmeniz için oldukça faydalı olan havuç ayrıca kansere karşı da etkilidir. İçinde bulunan beta-karoten akciğer, gırtlak, mide, bağırsak, prostat ve göğüs kanseri gibi birçok kanser riskini azaltmaya yardım ediyor. Ancak, bazı araştırmalar özellikle sigara içenler gibi yüksek risk grubundaki kişilerin aldığı beta-karoten takviyeleri ile akciğer kanseri arasında ilişki olduğunu gösteriyor.

İşte kanseri yenen 9 gıda

Keten tohumu: Antioksidanlar gibi sağlıklı besin öğeleriyle dolu olan keten tohumu vücutta kanserle ilgili değişiklikleri engelliyor. Ayrıca yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri içeren keten tohumu, göğüs ve kolon kanserine karşı koruma sağlıyor.