BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

İşte dünyanın en zehirli yılanları

İşte dünyanın en zehirli yılanları

Yılan konusunda genellikle her insanın içinde bir korku vardır. Çünkü yılanlar dünyanın en tehlikeli ve itici canlılarındandır. Bizler de dünyanın en tehlikeli canlılarından olan yılanların en tehlikeli olanlarını sizler için derledik.

İşte dünyanın en zehirli yılanları

Taipan yılanı, elapidae ailesinden büyük, hızlı ve oldukça zehirlidir. Boyu 2 ila 3.6 metreyi bulabilen bu yılanların yaşadığı bölge Avustralya’dır. Bir ısırığındaki zehrinin yaklaşık 44 insanı öldürebilecek güçte olduğu belirtiliyor. Dünyadaki en zehirli kara yılanı olarak bilinir. Taipan'ın zehri kas zayıflamasına ve felce sebep olan güçlü presinaptik nörotoksin içerir. Zehrin içeriğinde ayrıca pıhtılaşmayı engelleyerek kan kaybına sebep olan prokoagülan ve kas hücrelerinde yıkıma sebep olan miyotoksin bulunur.

İşte dünyanın en zehirli yılanları

Doğu Kahverengi Yılanı, genellikle kahverengi yılan olarak anılan bir yılandır. Çok güçlü zehiri insanların yoğunlaştığı Avustralya’nın doğu kıyısı olan habitatı ile birleştiğinde birçok ölüme sebep olur. Cinsin bireyleri 2.2 m uzunluğa kadar büyüyebilirler. Bu alandaki rekor 2.4 m’dir.İnce yapılıdırlar ve kafaları küçüktür. Sadece güçlü bireylerde kafa boyundan geniştir. Doğu kahverengi yılanı dünyanın en zehirli ikinci kara yılanıdır. Kahverengi yılanlar genellikle yüzleşmekten kaçınsa da zehirleri çok toksiktir. Zehir hem nörotoksin hem de koagülant içerir.

İşte dünyanın en zehirli yılanları

Kara Mamba, son derece saldırgan ve zehirli bir yılan türüdür. Anavatanı Afrika olup, dünyanın ikinci en uzun zehirli yılanıdır. Erişkin kara mambaların ortalama boyu 2,5 metre civarındadır. En büyükleri ise 4,5 metre kadar olabilirler. Kara mambalar isimlerini zeytin yeşiline çalan vücut renklerinden değil, ağızlarının içindeki siyah renkden alırlar. Kara mambanın karada yaşayan en hızlı yılan olduğu bilinmektedir.

İşte dünyanın en zehirli yılanları

Kaplan Yılanı Elapidae familyasında yer alan iki zehirli yılan türünün ortak adıdır. Avustralya’nın güney bölgelerinde, kıyı adalarında ve Tazmanya’da bulunur. Bu yılan son derece değişken renklere sahiptir, çoğunlukla kaplanınkilere benzer çizgileri vardır.Kaplan Yılanının bir diğer adı Bakır Kafa’dır. Çok seri hareket eder. Kaplan Yılanının zehiri güçlü nörotoksin, koagülant, hemolisin ve myotoksin içerir.