BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17

İşte bu haftanın filmleri

İşte bu haftanın filmleri

Hafta sonunu sinemada geçirmek isteyenler için işte yepyeni filmler..

İşte bu haftanın filmleri

Düğün Dernek 2: Sünnet İlk filmde oğlunun düğününü yapan İsmail bu kez torununun sünnet düğünü için kolları sıvarken ekip tekrar bir araya gelir ve işler iyice karışır! Eski takım bir araya geliyor, başını olmadık belalara sokuyor, sünnet düğünü şehir çapında bir hadise halini alıyor. İşler karışacak, acele düğüne aşk bile karışacak ve o sünnet illa ki yapılacak! İlki 2013'te seyirciyle buluşan ve gişe rekorları kıran Düğün Dernek'in devam filmi olan yapımın yönetmenliği yine Selçuk Aydemir'e ait. Filmin başrollerini ilkinde de olduğu gibi Murat Cemcir ve Ahmet Kural paylaşırken kadroda kendilerine eşlik eden diğer isimlerse Rasim Öztekin, İnan Ulaş Torun, Devrim Yakut, Barış Yıldız ve Şinasi Yurtsever.

İşte bu haftanın filmleri

Macbeth 11. yüzyıl İskoçya’sında Kral Duncan’ın ordusunda general olarak görev yapan Macbeth, asilere karşı çok önemli bir savaş kazanmıştır. Savaştan hemen sonra karşılaştığı üç kahin kendisine kral olacağını söyler. Bu kehaneti aklından çıkaramayan Macbeth, hırslı eşinin de yönlendirmesiyle Kral Duncan’ı öldürür ve tahta geçer. Fakat Macbeth bununla yetinmeyecektir. Eline geçen güçle gitgide yalnızlaşan ve en yakın dostlarından bile şüphelenecek kadar paranoyaklaşan yeni Kral, kendisine engel gördüğü herkesi ortadan kaldırmaya kararlıdır. Shakespeare'in İskoçya kökenli General Macbeth’in hikayesini temel alan, dünya klasikleri arasına girmiş tiyatro oyunu Macbeth’in yeni bir uyarlaması olan film, iktidar için oynanan entrikaları, ihanetleri ve taht kavgalarını konu alıyor. Filmin yönetmenliğini Justin Kurzel üstlenirken başrollerinde Michael Fassbender ve Marion Cotillard yer alıyor.

İşte bu haftanın filmleri

Aşka Özgürlük Aşka Özgürlük, iyileşmesi mümkün olmayan bir akciğer hastalığına yakalanan polis dedektifi Laurel Hester'in gerçek hayat hikayesine odaklanıyor. Laurel Hester 2005 yılında akciğer kanseri olduğunu ve günlerinin sayılı olduğunu öğrendikten sonra emeklilik gelirinin, hayat arkadaşı Stacie Andree'ye devredilmesi için zorlu bir mücadeleye atılır. Peter Sollett'in yöntemenliğini üstlendiği, Ron Nyswaner'in ise senaryosunu kaleme aldığı filmin başlıca rolleri Julianne Moore, Ellen Page, Steve Carell ve Michael Shannon'a ait. Nyswaner’ın kaleminden çıkan Aşka Özgürlük'ün konusu, 2008 senesinde Oscar ödülü alan kısa belgesele dayanıyor. Hem kişisel hem de siyasal bir mücadeleyi ele alan bu cesaret dolu öykünün ilk gösterimi Eylül ayında Toronto Film Festivali’nde gerçekleştirildi.

İşte bu haftanın filmleri

Ölüm ve Ötesi Güzel ve çekici bir kadın olan Anna Fritz tanınmış bir oyuncudur ve bir otelde ölü olarak bulunması büyük bir şok etkisi yaratır. Bedeni bir hastanenin morguna gönderilir. Pau ise bu morgda çalışan içine kapanık bir gençtir. Pau, Anna Fritz'in cansız bedenini gördüğünde kendini onu izlemekten alıkoyamaz. Anna'nın çıplak bir fotoğrafını çekerek en yakın arkadaşı Ivan'a gönderir. Bir süre sonra Ivan ile diğer arkadaşları Javi sarhoş bir halde Pau'nun çalıştığı hastaneye gelip Anna'yı görmek için ısrar ederler. Amaçları ise Anna ile birlikte olan son kişiler olmaktır... Hèctor Hernández Vicens'in yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Alba Ribas, Cristian Valencia, Bernat Saumell ve Albert Carbó bulunuyor.