BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

İstanbul'da salgın alarmı! Hastaneler doldu taştı

İstanbul'daki Şişli Etfal Hastanesi'nde salgın nedeniyle büyük yoğunluk yaşandı. İstanbulluları tehdit eden salgın ne?

Soğuk havalarda çok çabuk ortaya çıkan ve yayılan grip, vatandaşların, boğaz ağrısı, öksürük ve geçmeyen burun tıkanıklığı gibi şikayetlerle hastanelere akın etmesine neden oldu. Özellikle çocukların bu durumdan çok etkilendiğini belirten uzmanlar, ebeveynleri gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor. İstanbul genelinde ise hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşandığı ve acil servislerdeki sağlık çalışanlarının hastalara yetişmekte zorlandığı öğrenildi.

Kısa sürede yayılan grip, genellikle burnu, bronşları ve boğazı etkiliyor. Toplu taşımalarda, okullarda ve iş yerlerinde kolaylıkla insanlar arasında yayılan virüs, özellikle bu aylarda çok etkili. Hava soğukluğunun arttığı bugünlerde ise İstanbul, grip salgınına yenilmiş durumda. Okmeydanı Hastanesi ve Şişli Etfal’de dün akşam saatlerinde başlayan hasta başvurusu yoğunluğu bugün de devam etti.

Hastalara yetişemediler

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren devlet hastanelerinin acil servislerinde yoğunluk yaşandı. İstanbul’da birçok hastanedeki yoğunluk nedeniyle Acil Servis çalışanları hastalara yetişmekte zorluk çekti. Yoğunluğun soğuk havanın etkili olması nedeniyle yaşanan grip salgınlarından kaynaklandığı öğrenildi. Uzmanlar kalabalık ortamlarda virüsten korunmak için mutlaka önlem alınması gerektiğini belirtirken, özellikle çocuklar konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise acil servislerdeki bu yoğunluğun normal olduğunu ve şu an için bir alarm durumunun olmadığını açıkladı.

Sitene Ekle
Etiketler