BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da askeri helikopter düştü! 4 asker şehit oldu

İstanbul Sancaktepe'de askeri helikopterin düştüğü bildirildi. 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu, 4 asker şehit olurken, bir asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, Sancaktepe'de Topçular Caddesi Fırtına Sokak'taki 4 katlı binanın çatısına çarpan askeri helikopter, sokağa düştü.

OLAY YERİNE GİRİŞ YOK
Olay yerine gelen ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sokakta güvenlik şeridi oluşturan polis, vatandaşların olay yerine girişine izin vermiyor.

İSTANBUL VALİSİ: BİLİNMEYEN BİR SEBEPTEN DOLAYI DÜŞTÜ
İstanbul Valisi Yerlikaya, düşen uçakla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Samandıra'da eğitim uçuşu yapan askeri helikopterimiz bilinemeyen sebepten dolayı düşmüştür. 4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir. Olayla ilgili inceleme başlatıldı."

BAKAN AKAR: 2 SUBAY 2 ASTSUBAY ŞEHİT OLDU
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kaza haberinin ardından incelemelerde bulunmak üzere Sancaktepe'ye gitti. Milli Savunma Bakanı Akar'ın, kaza bölgesinde yaptığı inceleme sonrası, "2 subay, 2 astsubayımız şehit oldu, 1 uzman çavuşumuz şu anda ameliyathanede. Personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirmişlerdir. Kimseye zarar vermemek için çaba göstermişlerdir. Hem adli hem idari soruşturma sürmekte" ifadelerini kullandı. Ayrıca sokakta kimsenin olmaması nedeniyle olayda siviller zarar görmediği ifade edildi.


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaralı askerin durumu hakkında bilgi almak için Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Bakan Akar, yetkililerle görüştükten sonra hastanede bulunan şehit askerlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Akar, açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.


Sancaktepe'de Kara Kuvvetleri'ne ait askeri bir helikopter mahalle arasına düştü. Helikopterde bulunan 2'si subay, 2'si astsubay 4 asker şehit oldu. Ağır yaralanan bir uzman çavuş da hastanede tedavi altına alındı. Görgü tanıkları kaza anını anlattı. Bir vatandaş, " Marketten geliyordum, helikopter havada birkaç kez döndü, evin duvarına çarpıp, boşluğa düştü, binaya vursa giderdi. Polis geldi, bir yaralıyı hastaneye götürdüler. Yaralı askerin kaskını çıkardılar, gözlerini açtı, yumdu. Ambulans ve itfaiye geldi fazla yaklaşamadık" diye konuştu. 

"EV SALLANDI"
Diğer bir görgü tanığı ise, "Evdeydim pat diye bir ses geldi. Kaza oldu zannettim, dışarı çıktım helikopter düşmüş. Kazayı hissettim, ev sallandı. Bayağı ses çıkardı, yaralı askeri görmedim" dedi.

İstanbul'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar varİstanbul'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar varİstanbul'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar varİstanbul'da askeri helikopter düştü! Şehit ve yaralılar varHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN