BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.413,31

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 günü acımasız darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. İstanbul’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu? 15 Temmuz darbe girişimi'nde İstanbul'da neler yaşandı?

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Ülke çapında gerçekleştirilen darbe girişimi faaliyetlerinin İstanbul'la ilgili kısmına ilişkin planlamalar, Ankara'nın Keçiören ilçesinde FETÖ/PDY mensubu Neşet Gülener ve Kurmay Albay Onur Özden'in evinde yapılan toplantılarda ele alındı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığında yuvalanan terör örgütü FETÖ mensupları, İstanbul'daki faaliyetleri açısından Kurmay Albay Muzaffer Düzenli başta olmak üzere Kurmay Binbaşı Murat Yanık, Kurmay Albay Onur Özden, Kurmay Binbaşı Mehmet Murat Çelebioğlu ve Kurmay Albay Uzay Şahin'i "irtibat ve koordinasyon timi" olarak görevlendirildi.

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Darbecilerin planlamaları doğrultusunda çok sayıda askeri araç ve personel, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprüleri, Çevik Kuvvet, Acıbadem, Fenerbahçe Ordu Evi, 1. Ordu Karargahı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Maltepe Kenan Evren Kışlası ve Kadıköy Göztepe Köprüsü gibi bölgelere sevk edildi.

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi saat saat neler oldu?

Bir grup asker Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini saat 22.00 sıralarında tek taraflı trafiğe kapattı. Anlam verilemeyen askeri hareketlilik, televizyon kanallarında haber oldu. Sosyal medyada Ankara ve İstanbul başta olmak bazı şehirlerde patlama ve silah sesleri duyulduğu haberleri yer aldı. Bir televizyon kanalına bağlanan Başbakan Binali Yıldırım, 23.10 sıralarında olayları "kalkışma" diye niteledi ve Türk ordusu içerisinde bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 00.26'da CNN Türk televizyonuna bağlanarak, askeri kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Diyanet İşleri Başkanlığının emriyle camilerden selalar okutuldu.