BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,86
ALTIN 2.494,50
MEDYA

İsrail'de siyonist Yahudilerin etkisi azalacak

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, İsrail'de dindar Yahudilerin etkisinin günden güne arttığını, siyonistlerin güç kaybettiğini söyledi.

Ülke TV'de ekrana gelen Konuşacaklarımız Var adlı programda, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanıması masaya yatırıldı. Programın konuklarından tarihçi yazar Talha Uğurluel, İsrail'in geleceğine ilişkin öngörülerde bulundu.

Ülkede dindar Yahudilerin günden güne güç kazandığını belirten Uğurluel, 'asalım, keselim' kafasında olan siyonist Yahudilerin de aynı şekilde günden güne güç kaybettiğini söyledi.

Tarihçi Talha Uğurluel, şunları söyledi: "Şu an dindar Yahudiler azınlıkta. Ama dindar Yahudilerin nüfus sayısı durmadan artıyor. Yakında Meclis'te de sayıları artacak. Dindar Yahudiler, biz askerlik falan yapmayız, askerlik yaparsak ibadet edemeyiz diyorlar. Dindar ve dinsiz Yahudiler karşı karşıya gelecek. Dindar Yahudilerin sayısı çığ gibi artıyor. Hiç çocuğu olmayanın 13-14 çocuğu var. Gelecek günler, dindar Yahudilerin burada daha etkili olacağını gösteriyor. Otomatikman, siyonist, asalım, keselim diyen Yahudilerin etkileri azalacak."

Sitene Ekle
Etiketler