BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  DÜNYA

İsrail savaş uçakları Suriye'ye saldırdı

İsrail'e ait savaş uçakları Suriye'de Şam'a yakın noktadaki silah deposuna saldırdı. Suriye ise İsrail'e saldırı esnasında hava savunma sistemleriyle İsrail'e ait bir uçağın vurulduğunu açıklandı.

Abone ol

Suriye ordusu, İsrail uçaklarının Salı sabahı erken saatlerde, Şam yakınlarındaki el-Qutayfah kentine bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Suriyeli yetkililer, "Hava kuvvetleri, İsrailli el-Qutayfah kırsalında askeri birliklere yapılan üç füze saldırısına karşılık verdi" dedi.

İsrail ordusu olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Lübnan olaydan önce İsrail’e ait jetlerin ülkenin üzerinde uçtuğunu bildirdi.

"İSRAİL'E AİT SAVAŞ UÇAĞINI VURDUK"
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ise Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait bir uçağı vurduğunu ve yine İsrail'den fırlatılan füzeleri imha ettiğini açıkladı.

Lübnan olaydan önce İsrail'e ait jetlerin ülkenin üzerinde uçtuğunu bildirdi. SANA'daki açıklamaya göre İsrail jetleri ilk önce Lübnan hava sahasından füzeler fırlattı. Uçaklarından birinin vurulmasının ardından da Golan Tepeleri’nden saldırı düzenledi ama bu füzeler Suriye ordusu tarafından imha edildi.