BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  DÜNYA

İsrail harekete geçti Moskova'ya teslim edecekler

Rus askeri uçağının Suriye'de düşürülmesiyle ilgili sorumlu gösterilen İsrail harekete geçti. İsrail heyeti olayla ilgili ellerindeki bilgileri Moskova'ya teslim edecek.

Abone ol

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin başkanlığındaki bir heyetin, Rus savaş uçağı Il-20’nin Suriye’de düşürülmesiyle ilgili ellerindeki bilgileri Rus yönetimine teslim etmek için Moskova’ya gideceği belirtildi.

İsrail ordusunun Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri komutanı ve ona eşlik eden ekip, yaşanan olayın tüm yönleriyle ilgili rapor ve İsrail ordusunun gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını sunacaklar" dendi.

RUSYA SUÇLAMIŞTI: Rus Savunma Bakanlığı, İsrailli pilotları uçağı Suriye hava savunma sisteminin bulunduğu bölgeye sürükleyip kalkan olarak kullanmakla suçlamıştı.

Sputnik'in haberine göre daha önce de İsrail ordusu, Il-20 felaketiyle ilgili soruşturma için gerekecek tüm bilgiyi vermeye hazır olduklarını açıklamıştı. Rus uçağın düşürülmesiyle ilgili İsrail'in ilk açıklamasında Esad rejimi, Hizbullah ve İran'ı sorumlu göstermişti.

Rusya uçağını kimin vurduğu ortaya çıktı! İsrail detayı olay

İsrail'den Rusya'nın suçlamalarına yanıt