BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49

İsrail askerlerinin utanç tablosu

İsrail askerlerinin utanç tablosu

İsrailli yarbay şalom eisner, batı şeria'daki nablus kentinde pazar günü işgali protesto eden danimarkalı aktiviste, tüfeğinin dipçiğiyle vururken görüntülenmişti. kameraların önündeki saldırının ardından israilli yarbay açığa alındı. ancak israil ordusunun geçmiş yıllarda buna benzer ve ölümle...

İsrail askerlerinin utanç tablosu

İsrailli Yarbay Şalom Eisner, Batı Şeria'daki Nablus kentinde Pazar günü işgali protesto eden Danimarkalı aktiviste, tüfeğinin dipçiğiyle vururken görüntülenmişti. Kameraların önündeki saldırının ardından İsrailli Yarbay açığa alındı. Ancak İsrail Ordusunun geçmiş yıllarda buna benzer ve ölümle sonuçlanan çok sayıda saldırısı var. Bu saldırılarda ceza alan asker neredeyse yok, aksine terfi edip, rütbe alanlar var.

İsrail askerlerinin utanç tablosu

2003 RACHEL CORRİE'Yİ BULDOZERLE EZDİLER

Gazze Şeridi 2003 yılında korkunç bir saldırıya sahne oldu. Amerikalı 24 yaşındaki aktivist Rachel Corrie, İsrail buldozerinin önünde durdu, kendini siper etti. Buldozerdeki İsrail askeri, "çekil" uyarısının ardından gaza basıp, genç kızı öldürdü. Askere herhangi bir ceza verilmedi.

İsrail askerlerinin utanç tablosu

2003 İSRAİLLİ AKTİVİSTİ BACAĞINDAN VURDULAR

2003 yılında bu kez Batı Şeria'da yine İsrail askerlerinin protestoculara sert müdahalesi yansıdı kameralara. Askerlerin karşısındaki eylemci bir İsrailliydi. Filistinlilerin yanında yer alan ve işgale direnen solcu aktivist Gil Naamati, kendi vatandaşı olan İsrail askerinin açtığı ateş sonucu bacağından vuruldu.

İsrail askerlerinin utanç tablosu

2005 DAYAK ATTI RÜTBE ALDI

2005 yılında Batı Şeria'daki Kalkilya kasabasında utanç duvarını protesto eden eylemcilere dayak atıldı. Filistinli bir protestocu dövüldü. Dayağı atan albay David Kimchi'ydi. Hiçbir ceza almadı üstelik 3 yıl sonra terfi etti, operasyonlar bölüğünün başına geçirildi.