BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

İsmailağa Cemaati, kayakçılara tebliğe gitti

İsmailağa Cemaati, kayakçılara tebliğe gitti

İSMAİLAĞA Cemaati'nin üyeleri, Erzurum'da düzenlenen 13'üncü Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne katılan sporcu ve yöneticilere Kur'an-ı Kerim dağıtmak istedi. Cemaat üyelerinin bu girişimi engellendi.

İsmailağa Cemaati, kayakçılara tebliğe gitti

İstanbul ve Bursa'dan geldiklerini söyleyen İsmailağa Cemaati'ne mensup 32 kişilik 'irşad ve tebliğ' ekibi, EYOF'un yapıldığı Palandöken, Kayakla Atlama Kuleleri ve Buz Hokeyi salonlarına gruplar halinde giderek, tercümanlar eşliğinde, sporcu ve yöneticilere İslam'ı anlatıp bastırdıkları İngilizce, Rusça ve Fransızca basılan Kur'an-ı Kerim ve el ilanlarını dağıtmak istedi. Cübbe ve sarıkları ile kayak pisti, atlama kuleleri ve buz hokeyi salonunda dikkatleri üzerlerine çeken cemaat üyeleri, amaçlarının yabancı sporculara İslam'ı anlatmak olduğunu söyledi.

İsmailağa Cemaati, kayakçılara tebliğe gitti

Cemaat üyelerinin Kuran-ı Kerim dağıtma talepleri ise polis engeline takıldı. İsmailağa cemaati üyelerinin sporcuların bulunduğu alanlara girmesine izin verilmedi ve uzaklaşmalarını istedi. Yarışların, antrenmanların yapıldığı ve sporcuların dinlendiği alanlardan uzaklaştırılan İsmailağa Cemaati üyeleri, daha sonra bölgeden ayrıldı. Kendilerinin cemaatin 'irşad ve tebliğ ekibi'nden olduklarını belirten Ömer Sert, "Bize bunun uluslararası bir program olduğu söylendi ve güvenlik nedeniyle izin verilmedi" dedi.

İsmailağa Cemaati, kayakçılara tebliğe gitti

Cemaat üyeleri adına konuşan Ömer Sert, "Son Peygamber geldi, gitti. Şimdi İslam'ı insanlara kim anlatacak? Başta alimler ve hocalar olmak üzere biz Müslümanlar bu görevi yapmalıyız. Biz de bu iş için Bursa ve İstanbul'dan geldik ama maalesef güvenlik nedeniyle sporcularla görüşemiyoruz. İnsanları imana davet etmek lazım. Bilmiyorlar, bilseler onlar da iman edecekler. Geçmiş senelerde yapılan birçok organizasyonlara katılıp, tercüman vasıtasıyla onları imana davet ettik, anlattık" dedi.

İsmailağa Cemaati, kayakçılara tebliğe gitti

Katılımcılara Kuran-ı Kerim dağıtmak için bir araya geldiklerini söyleyen cemaat üyeleri engelle karşılaşmalarına sitem ettiler. Grup adına konuşan Ömer Sert, "Yabancılara 3 dilde Kur'an-ı Kerim ve broşür bastırdık, kendilerine ulaşabilirsek hediye edeceğiz. Kur'an-ı Kerim'den ayrı kitaplar da bastırdık. Bize bunun uluslararası bir program olduğu söylendi ve güvenlik nedeniyle izin verilmedi. Geçen senelerde bizim ülkemizde İnciller dağıtıldı. Biz ise kendi ülkemizde Kuran-ı Kerim dağıtamadık." diye konuştu. Cemaat üyeleri sporculara ve katılımcılara Kuran-ı Kerim'leri ulaştıramadan alandan ayrıldı.