BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

İslami popçular dünyayı salladı!

İslami popçular dünyayı salladı!

İmza attıkları albümlerle ''ilahi mesajlar'' veren dünyaca ünlü sanatçıların klipleri, internetteki video paylaşım sitelerinde tıklanma rekorları kırıyor.son yıllarda çıkardıkları albümler ve dünyanın dört bir yanında verdikleri konserlerle islam ülkelerinde adlarından söz ettiren sanatçılar...

İslami popçular dünyayı salladı!

İmza attıkları albümlerle ''ilahi mesajlar'' veren dünyaca ünlü sanatçıların klipleri, internetteki video paylaşım sitelerinde tıklanma rekorları kırıyor.

Son yıllarda çıkardıkları albümler ve dünyanın dört bir yanında verdikleri konserlerle İslam ülkelerinde adlarından söz ettiren sanatçılar, video klipleriyle de sanal alemde boy gösteriyor.

İslami popçular dünyayı salladı!

İslam dünyasının ''pop'' yıldızları olarak milyonları bulan albüm satışları ile tanınan Sami Yusuf, Yusuf İslam, Hamza Robertson, Zain Bhinka ile hip hop tarzı bilinen Native Deen grubunun şarkıları, internetteki bir çok sitede büyük ilgi görüyor.

İmza attıkları eserler ise kimilerine göre ''Yeşil Pop'' olarak adlandırılırken, onlar tarzlarını batı müziğine karşı bir alternatif olarak ortaya çıkan İslami müzik tarzı ''Nasheed'' olarak tanımlanıyor.

İslami popçular dünyayı salladı!

1980 yılında Londra'da doğan Sami Yusuf, aslen İran Azerilerinden olan müzisyen bir ailenin oğlu. 18 yaşındayken dünyanın en prestijli müzik kurumları arasında gösterilen Londra Kraliyet Müzik Akademisi'nden (Royal Academy of Music in London) burs kazanan Yusuf, kısa sürede sesi ve güçlü yorumu ile başta İngiltere olmak üzere Avrupa ve Uzakdoğu'da ciddi bir dinleyici potansiyeline sahip oldu.

İslami popçular dünyayı salladı!

Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin yanı sıra Amerika, Avrupa ve Avustralya kıtasında da büyük bir dinleyici potansiyeline sahip olan Sami Yusuf, evrensel tınılara yer verdiği albümlerinde İngilizce, Türkçe, Arapça ve Farsça eserler seslendirdi.

Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerde hayranlarının ilgisiyle karşılaşan Yusuf, genç yaştan beri piyano ve keman gibi çeşitli enstrümanlar çalarken, söylediği eserlerin bestelerine de kendisi imza atıyor.

2003 yılındaki ilk albümü ''Al-Mu'allim'' ve 2005 yılındaki ikinci albümü ''My Ummah'' ile dünya çapında 100 binlerce albümü satılan Sami Yusuf'un bir süre önce İstanbul'da düzenlediği konseri ise 250 bin kişi izledi.