BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,78

IŞİD'e büyük darbe! Cumhuriyet Bayramı'nı vuracaklardı!

IŞİD'e büyük darbe! Cumhuriyet Bayramı'nı vuracaklardı!

Terör örgütü IŞİD'e son iki günde düzenlenen operasyonlarda 143 şüpheli gözaltına alındı. Bombalı bir otomobil ile motosiklet ele geçirildi. İşte İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Çankırı ve Şanlıurfa'daki operasyonlarının ayrıntıları...

IŞİD'e büyük darbe! Cumhuriyet Bayramı'nı vuracaklardı!

Terör örgütü IŞİD'e yönelik son iki günde 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 143 şüpheli gözaltına alındı. Terör örgütleriyle etkin ve kararlı mücadelesini sürdüren güvenlik güçleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi düzenlediği operasyonlarla terör örgütü IŞİD'e büyük darbe vurdu. Ankara'da gözaltına alınan 49 kişiden bazılarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edildi.

IŞİD'e büyük darbe! Cumhuriyet Bayramı'nı vuracaklardı!

Operasyonların fitilini IŞİD üyelerinin Arnavutköy ve Esenyurt'taki evlerde bomba yapmaya çalışırken, iki adreste de yangın çıkarıp kaçmalarıyla basıldı. Yangına giden itfaiye ekipleri ve polis, evde bomba yapımında kullanılan malzemeler bulunca operasyonun düğmesine basıldı. O iki evi kullanan IŞİD üyelerinin izini süren polis, o evde oturan şahızlara ait 1 adet araç ve motosikletin izine Bayrampaşa'da bir alış veriş merkezinin açık otoparkında ulaştı. Otomobil ve motosiklet fünye ile patlatıldı. IŞİD4in iki hücresi çökertilip, 4 kişi gözaltına alınırken, araç ve motosikletten uzaktan kumanda düzeneği olan el yapımı patlayıcılar, sırt çantalı, el yapımı patlayıcı bulunan canlı bomba yelekleri, 2 adet ateşli silah ve bu silaha ait çok sayıda dolu fişek ele geçirildi.

IŞİD'e büyük darbe! Cumhuriyet Bayramı'nı vuracaklardı!

İZMİR'DE İKİ GÜNDE 15 GÖZALTI İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturması kapsamında, kentte terör örgütü IŞİD adına faaliyetleri olduğu tespit edilen ikisi kadın 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, dijital verilere incelenmek üzere el konuldu. 10 zanlıdan 2'sinin kadın olduğu, bir kişinin ise Suriye vatandaşı olduğu bildirildi. İzmir'de dün de 5 Suriyeli IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

IŞİD'e büyük darbe! Cumhuriyet Bayramı'nı vuracaklardı!

ERZURUM ŞEHİR YAPILANMASINA DARBE Erzurum'da da IŞİD'in şehir yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında örgütün üs düzey sorumlularının da bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı. Belirlenen adreslerde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca ile 86 mermi, "pala" olarak tabir edilen bıçak, dijital veriler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor.