BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.292,95

IŞİD tarihi antik tiyatroyu yerle bir etti

IŞİD tarihi antik tiyatroyu yerle bir etti

IŞİD Palmira'da Roma Antik Tiyatrosu'nun bir bölümünü yok etti. Teröristler Suriye'nin Palmira antik kentinde Roma döneminden kalan antik tiyatronun bir kısmını yıktı.

IŞİD tarihi antik tiyatroyu yerle bir etti

IŞİD Palmira'da Roma Antik Tiyatrosu'nun bir bölümünü yok etti. Teröristler Suriye'nin Palmira antik kentinde Roma döneminden kalan antik tiyatronun bir kısmını yıktı. Haberi son dakika olarak aktaran Suriye devlet televizyonu, IŞİD militanlarının dün Palmira'nın aynı noktasında toplu infaz gerçekleştirdiğini de bildirdi.

IŞİD tarihi antik tiyatroyu yerle bir etti

Suriye ordusu, dün Palmira'da IŞİD'e karşı operasyon başlatmıştı. Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, yaptığı açıklamada yüklü miktarda patlayıcının Palmira'ya doğru yola çıktığının istihbaratını aldıklarını söyledi. Rudskoy, bu patlayıcıların IŞİD tarafından kültürel mirası imha etmek için kullanılmak istendiğini belirtti.

IŞİD tarihi antik tiyatroyu yerle bir etti

Binlerce yıllık geçmişe sahip, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Unesco'nun Dünya Mirasları listesinde olan Palmira'nın sütunlarının imha edildiğinin duyulması infial yarattı. IŞİD Palmira'yı ilk olarak Mayıs 2015'te ele geçirmiş, mart ayındaysa Suriye ordusunun Rusya'nın da havadan destek verdiği operasyonları sonucunda kentin kontrolünü kaybetmişti.

IŞİD tarihi antik tiyatroyu yerle bir etti

SEKS KÖLELERİNİ SATMAK İÇİN KULLANIYORDU Times gazetesi, IŞİD'in Palmira'yı seks kölelerini satmak için kullandığını yazmıştı. Habere göre IŞİD, burada "seks köleleri için açık artırma düzenliyordu." Suriye ordusunun Şubat 2016'da çıkan bir belgede "Kadın köle satın almak isteyenler, tugayın ana merkezine kaydolun" yazdığı belirtilmişti. TOPLU İNFAZ YAPMIŞLARDI IŞİD daha önce Humus’un doğusunda yer alan antik kentte toplu infaz yapmıştı. İnfazın 28 Mayıs 2015'te gerçekleştiği belirtilmişti. Propaganda amaçlı yayınlanan videoda askerlerin başına 12-13 yaşlarındaki çocuklar silah dayamış ve daha sonra Suriye askerleri topluca infaz edilmişti. SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR Dünyanın dört bir yanından sosyal medya kullanıcıları IŞİD terörüne karşı lanet okuyor. Böyle bir kültür mirasının tahrip edilmesinden dolayı üzüntülerini paylaşıyorlar. Amfitiyatronun merdivenlerine oturanlar infazı böyle izlemişti.