BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.438,69
HABER /  DÜNYA

IŞİD mevzilerinin haritalarını kaptırdı

Kuzey Irak'ta peşmerge güçleri, IŞİD mevzilerinin haritalarını ele geçirdi. Örgüt panikte.

Abone ol

Kuzey Irak'ta IŞİD militanlarıyla savaşan peşmerge güçleri, mevzilerin haritalarını ele geçirdi. Peşmerge Komutanı Behram Doski, "IŞİD büyük bir korku içinde" dedi.

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Behram Doski, BasNews'e yaptığı açıklamada, IŞİD mevzilerinin haritasını ele geçirdiklerini belirterek, örgütün hareket kabiliyetinin azaldığını söyledi. 

"BÜYÜK KORKUYA KAPILDILAR"

Peşmergenin IŞİD mevzilerini bombalamaya başladığını anlatan Doski, "Peşmerge’nin Musul - Şengal - Telafer’in Suriye’ye doğru uzanan anayolu kontrol etmesi ve Musul’da IŞİD mevzilerini bombalamaya başlaması IŞİD üyelerinin büyük bir korkuya kapılmasına neden oldu. IŞİD, daha önce kendi savaşçılarına yardım etmek için 40 kilometrelik bir yol katediyordu, şimdi bu mesafe 400 kilometreye çıktı’’ ifadelerini kullandı.

HARİTALAR PEŞMERGEDE

Komutan Doski Musul’un merkezinde durumun kötü olduğuna dikkat çekerek: ’’IŞİD mevzilerinin haritaları Peşmerge’nin eline geçmiştir. Şimdi Peşmerge Güçleri IŞİD’in Musul’daki mevzilerini kolayca bombalayabilir. Orada yaşayan sivil halkın can güvenliğini dikkate aldığımız için roket atışları yapamıyoruz ama IŞİD’e karşı bombalamalar da başlamış durumda. Musul’da halk IŞİD’e karşı sesini yükseltmeye başladı’’ değerlendirmelerinde bulundu.

Peşmerge Güçleri Şengal Cephesi Komutanı Behram Doski’ye göre, Peşmerge Güçleri Başkomutanı Mesud Barzani’nin ’’IŞİD’in Irak’tan tamamen çıkarılması’’ yönünde talimatı var. Komutan Doski, Barzani’nin hazırladığı savaş haritalarının IŞİD’in yenilgisinde büyük payı olduğunu da dile getirdi.