İran, ABD’ye ait insansız su altı aracını ele geçirdiğini duyurdu
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye ait “REMUS 600” isimli insansız su altı aracının ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, aracın deniz altı mayın tarama ve keşif operasyonları için geliştirildiği belirtilirken, İranlı uzmanların teknolojiyi incelemeye aldığı ifade edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda deniz altı mayın tarama ve keşif operasyonları için geliştirilen ABD’ye ait “REMUS 600” isimli gelişmiş insansız su altı aracının ele geçirildiğini duyurdu.
Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı’nda ABD’ye ait insansız deniz altı aracına operasyon düzenlendiği belirtildi.

'GANİMET' OLARAK ELE GEÇİRDİLER, TEKNOLOJİYİ İNCELEYECEKLER
Açıklamada karmaşık ve koordineli bir operasyonla deniz altı mayın tarama ve keşif operasyonları için geliştirilen ABD’ye ait “REMUS 600” isimli su altı aracının ele geçirildiği ve aracın "ganimet olarak" alındığı ifade edildi.
Söz konusu aracın İranlı uzmanlar tarafından incelenmesinin sürdüğü ve Hürmüz Boğazı’nda tehlikeli hareketlere müsaade edilmeyeceği kaydedildi.