BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

Irakta topyekun direniş hazırlığı

Irak'ta direnişçilerin ABD ordusuna karşı yeni bir topyekun saldırı hazırlığı içinde olduğu iddia edildi..

Abone ol

Irak'ta ABD ordusuna karşı yeni bir direniş hareketinin hazırlığının yapıldığı, bunun merkezinin ise direnişin kalesi durumundaki Felluce olacağı ifade ediliyor.

Irak'taki Sünni kaynaklara dayanan bilgilere göre, aralarında Irak İslam Ordusu, Reşidin Askerleri, Mücahitler Ordusu ve Ensar El Sünne gibi örgütlerin de bulunduğu 9 silahlı gruba mensup temsilcilerin, ABD ordusuna karşı yeni bir direniş hareketinin hazırlığını yaptığı ortaya çıktı.

Irak'ta "Sünni Üçgen" olarak öne çıkan direnişin kalesi konumundaki Felluce merkezli yeni direniş hareketinin, terör örgütü El Kaide'nin "Irak İslam Devleti" oluşumuna da karşı tavır aldığı, hedeflerinin sivilleri korumak ve eylemlerini askeri hedeflere yöneltmek olacağı ifade ediliyor.

9 ayrı silahlı direniş grubundan oluşacak olan yeni hareketin liderliğini halen ABD kuşatmasında olan Felluce'de önde gelen söz sahibi aşiret liderlerden Abdullah El Cenabi'nin yapacağı, yeni hareketin Şii-Sünni ayrımından uzak duracağı, bu doğrultuda El Kaide'nin ülkenin orta ve batı kesimlerinde ilan ettiği İslam Devleti'nin Irak'ın Şii, Kürt ve Sünni kesimler arasında bölünmesine zemin hazırladığı öne sürülerek örgütün dışlanması isteniyor.