BIST 10.732
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.532,36

İpad almadan mutlaka okuyun

İpad almadan mutlaka okuyun

1 ipad'in dizüstünden farkı ne?apple ipad, tablet bilgisayar kategorisine giriyor. netbooklar gibi küçük ve taşınabilir bir bilgisayar ama fiziksel bir klavyesi yok, dokunmatik bir ekranı var.

İpad almadan mutlaka okuyun

1 iPad'in dizüstünden farkı ne?
Apple iPad, tablet bilgisayar kategorisine giriyor. Netbooklar gibi küçük ve taşınabilir bir bilgisayar ama fiziksel bir klavyesi yok, dokunmatik bir ekranı var.

İpad almadan mutlaka okuyun

2. e-Kitap okuyucu cihazlardan farkı ne?
Amazon'un Kindle'ı başta olmak üzere pek çok dijital kitap okuyucu var. e-ink kullanan bu tür okuyucular gerçek kağıt gibi gözü yormayan bir görüntü sunuyor ama çoğu siyah beyaz. iPad'in ekranı ise renkli ve dikay gibi yatay da gösterebiliyor. Genel bilgisayar kullanımına daha yakın bir cihaz. Ancak arkadan aydınlatmalı ekran gözleri uzun okumalarda daha fazla yoruyor.

İpad almadan mutlaka okuyun

3. Fiyatı nedir?
Türkiye fiyatı henüz belli değil ancak fiyatlar 499 ila 829 dolar arasında değişiyor. Yaklaşık 750 TL ila 1200 TL ediyor. Ucuz modellerde Wi-Fi var, daha pahalı modellerde 3G desteği sunuluyor. Buna ilaveten daha fazla depolama alanı da mevcut.

İpad almadan mutlaka okuyun

4. İnternet bağlantısı nasıl olacak?
Yurtdışında ürünle birlikte internet bağlantısı alma zorunluluğu bulunmuyor. Türkiye'de ise 3G servis sağlayıcıların 3G modeller için özel ücretler ve kampanyalar sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor. Yurtdışında iPad için sınırsız internet bağlantısı 29.99 dolara sunuluyor. Yani yaklaşık 45 TL'ye. Wi-Fi sürümler ile kafelerde ya da evde internete bağlanmak mümkün.