BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

İnternet bankacılığındaki tehlikelere dikkat

İnternet bankacılığındaki tehlikelere dikkat

İnternet bankacılığı kullanıcılar için büyük bir kolaylık olsa da, bazı önlemlerin alınmaması durumunda kullanıcıların facialarla karşılaşması işten bile değil. işte internet bankacılığında kullanıcıları bekleyen tehlikeler ve bu tehlikelerden kurtulmak için önemli...

İnternet bankacılığındaki tehlikelere dikkat

İnternet bankacılığı kullanıcılar için büyük bir kolaylık olsa da, bazı önlemlerin alınmaması durumunda kullanıcıların facialarla karşılaşması işten bile değil. İşte internet bankacılığında kullanıcıları bekleyen tehlikeler ve bu tehlikelerden kurtulmak için önemli ipuçları...

İnternet bankacılığındaki tehlikelere dikkat

Pharming: Phishing yetmedi, bu çıktı

Artık yemleme (kimlik avı, ya da phishing) saldırılarına kolay kolay kimse kurban gitmiyor. Çoğu bankanın uyarıları sağ olsun, kullanıcılar e-postayla gelen ve şifre isteyen bağlantıları tıklamıyorlar. Ayrıca hala çevrimiçi bankacılıkta en büyük tehlikeyi yemleme saldırıları oluşturuyor. Bununla birlikte, eli boş durmayan internet mafyası yepyeni bir kapan türü geliştirdi: Pharming. Tıpkı phishing’de olduğu gibi, öncelikle aslına tıpatıp benzeyen bir sahteye götürülüyorsunuz. Ama tuzak daha farklı işliyor: PC’nizi avucuna alan bir zararlı yazılım, bankanın adresini doğru olarak girseniz bile tarayıcınızı hileli siteye yönlendiriyor.

İnternet bankacılığındaki tehlikelere dikkat

Windows: Korumaya yetmiyor

Bankaların kendi sunucuları alabildiğine güvenli, ama sizin bilgisayarınız onlar kadar güvende olmayabilir. Hele bilgisayarınızda Windows kuruluysa durum daha da vahim. Finans sitelerini hedef alan korsanlar, saldırıya elbette zincirin en zayıf halkasından, yani Microsoft müşterilerinden başlıyor. Onlara şans tanımamak için, XP’nin de, Vista’nın da ek önlemlere gereksinimi var. Bu yazılımlar PC’nizi yavaşlatıyor olabilir, ama başınıza bir dert açılmaması için bu küçük bir bedel. Bu da demektir ki, virüs önleyicinizi her gün güncellemelisiniz!

İnternet bankacılığındaki tehlikelere dikkat

Çözüm

Güncel bir anti virüs programı kullanmıyorsanız internete hiç girmeyin! İşletim sistemleri arasında en yüksek güvenliği Linux sunuyor. Linux çözümlerimiz sistemi kesinlikle yavaşlatmıyor ve alıştığınız Windows ortamından vazgeçmenizi de istemiyor. Evet, bankacılık işlemlerinizi Linux’tan, görüntü düzenleme, mektup yazma gibi işlemlerinizi Windows’tan yapabilirsiniz.