BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

İnanılmaz tedavi yöntemleri!

İnanılmaz tedavi yöntemleri!

Alternatif tıbbın bir diğer kolu ‘müzikle terapi’. inanan da var, inanmayan da. tümata derneği’nin yaptığı araştırmalara göre türk musikisinde makamlar, pek çok hastalığa iyi geliyor.müziğin sadece ruhun gıdası olduğunu söylemek yetersiz bir ifade. womanist.com’un haberine günümüzde yeni doğmuş...

İnanılmaz tedavi yöntemleri!

Alternatif tıbbın bir diğer kolu ‘müzikle terapi’. İnanan da var, inanmayan da. TÜMATA Derneği’nin yaptığı araştırmalara göre Türk musikisinde makamlar, pek çok hastalığa iyi geliyor.

Müziğin sadece ruhun gıdası olduğunu söylemek yetersiz bir ifade. womanist.com’un haberine günümüzde yeni doğmuş bebeklerine Mozart dinleten ailelerin, çocuklarının hem ruh hem de beden sağlığına katkıda bulunmak için ‘yatırım’ yaptığını biliyor muydunuz?

İnanılmaz tedavi yöntemleri!

Bundan birkaç yüzyıl önce Osmanlı’da da müzik sadece eğlenme aracı değil, aynı zamanda hastalıklara şifa olsun diye kullanılan bir ilaçtı. Ruha iyi geldiği gibi ağrıların tedavisi için de kullanılıyordu.

İnanılmaz tedavi yöntemleri!

TÜMATA (Türk Musikisini Araştırma ve Tanıtma Grubu), ‘müzikle terapi’ konusunda önemli bir boşluğu dolduruyor. İlk tohumları 1976 yılında atılan grubun asıl çalışma alanı Türk musikisinin tarihî derinliklerinden bugüne gelmiş olan değerleri araştırmak, uygulamak ve bozmadan, geliştirerek geleceğe aktarabilmek. Sadece Türkiye’de değil, pek çok ülkede merkezleri var.

İnanılmaz tedavi yöntemleri!

Musikinin ve makamların insan sağlığı üzerindeki etkisini araştıran derneğin kurucusu Oruç Güvenç, yüksek desibelli elektronik ve rock müziğin gençlerin sağlığı açısından bir tehdit oluşturduğunu söylüyor ve ekliyor: “Alternatif olarak iyileştirici ve beraberinde tedavi edici özellikleri taşıyan musikiyi öneriyoruz.”