BIST 10.199
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.391,43
HABER /  EKONOMİ

İlhan Kesici'den ambargo uyarısı

BugünTV de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz’e konuşan İlhan Kesici ‘Türkiye 2012 yılında karapara ile alakalı koyu gri listesine alındı. Bunun ardı ambargodur’ yorumunu yaptı.

Abone ol

BugünTV de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz’e konuşan İlhan Kesici ‘Türkiye 2012 yılında karapara ile alakalı koyu gri listesine alındı. Bunun ardı ambargodur’ yorumunu yaptı.

“Dünyadaki bütün kara para hareketleri takip edilir. Yani, kara parayı, kötü parayı, şüpheli parayı ülkenize alırsanız, bunun deklarasyonunu yapmazsanız, mali sistem içerisinde göstermezseniz sizi kara listeye alılar” diyen İlhan Kesici önemli uyarılarda bulundu.

Kesici programda şunları söyledi:

“Ekim 2012 ise sizi dark gri listeye aldık demişler. Bundan sonra 'attığınız adıma dikkat edin' diye uyarmışlar. Eğer siz bu uyarıları dikkate almazsanız ondan sonra bütün dünyaya ilan ederler. Türkiye koyu gri den daha koyu griye siyaha düştü. O zaman uluslararası sistemdeki yatırımlar bize gelmez. Ne yatırımlar gelir nede borç verilir. Çünkü bizim ekonomimiz dışarıdan gelen yatırımlarla dönüyor."

HÜKÜMET EKONOMİDE BAŞARILI DEĞİL

Bana göre hükümet ekonomide başarılı değil diyen Kesici, “2003 ile 2013 yılı arasındaki 10 yılın ortalama büyüme hızı %’de 4. 87. Bunu geçmiş dönemlerle mukayese edersek. Son 57 yılın büyüme hızı 5.11. Ak Parti’nin ustalık dönemi dediği dönemde 2007 ile 2012 yılları arasındaki büyüme hızı %3. 03. Ustalık döneminde 3,03” olduğunu söyledi.

PARALEL YAPI İDDİALARI

"Paralel yapılar olabilir ama ne olduğunu bilmiyoruz. Buna ben paralel yapı diyebilirim. Ezbere atabilirim" diyen Kesici, "Hükümetler böyle diyemez, hükümetler böyle bir şey dediği zaman delil ortaya koyması gerekir" diye ekledi.

TÜRK OKULLARI YETMEZ BİR DE HASTANE LAZIM

160 ülkedeki okullar Türkiye’nin iftiharları olduğunu belirten Kesici, "Biz Türkiye’de Alman, Fransız, Amerikan liselerine gıpta ile bakmıyor muyuz bakıyoruz. 160 ülkedeki Türk Okulları’nda o ülkelerin Robert Koleji, Alman Lisesi, Galatasaray Lisesi. O ülkede iki bayrak var, biri Türk Bayrağı biride o ülkenin bayrağı. Bundan daha gurur verici bir şey var mı? Ben bunların yanına birde hastane ilave edilmesinden yanayım. Bırakın kapatılmasını hastane ilave edilmesi lazım” dedi.