BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83

İkinci el telefon alacaklar dikkat test kodunu tuşlayın

İkinci el telefon alacaklar dikkat test kodunu tuşlayın

İkinci el cep telefonu alırken kolayca yapılabilen bazı testler ile cihazda ya da ekranda sorun olup olmadığı hemen anlaşılabiliyor. 12 yıldır telefon tamiri ve ikinci el telefon alım-satım işi yapan esnaf Oktay Mengi'nin uyarıları var.

İkinci el telefon alacaklar dikkat test kodunu tuşlayın

Son zamanlarda cep telefonu fiyatlarındaki artış, sıfır telefon alım gücünü de etkiledi. Fiyatları ateş pahası olan sıfır cep telefonları, vatandaşların ikinci el cep telefonu almaya yöneltti. İkinci el cep telefonu alırken ise birçok sorunla karşılaşan kullanıcılar, yetkililer tarafından belirtilen kontroller ile bu sıkıntıdan bir nebze olsun kurtulabiliyor. Farklı işletim sistemlerinde yapılan bazı testler ile vatandaşların ikinci eldeki en büyük sorun olan dokunmatik arızasının olup olmadığını anlaşılabiliyor.

İkinci el telefon alacaklar dikkat test kodunu tuşlayın

TESK KODUNU TUŞLAYIN En çok kullanılan işletim sistemlerinden olan IOS’da ekranı sağa ve sola hızlı bir biçimde kaydırarak ve bildirim panelini yukarıdan aşağı yavaş bir biçimde çekerek bir sorun olup olmadığı fark diliyor. Bildirim paneli tam olarak aşağı ve yukarı kadar herhangi bir takılma yaşamadan inerse, bir sorunun olmadığı saptanıyor. Android cihazlarda ise arama kısmına Genel Test Kodu olan *#0*# tuşlandıktan sonra burada çıkan adımları takip edip ekrana, sese ve daha birçok özelliğin kontrolü yapılabiliyor.

İkinci el telefon alacaklar dikkat test kodunu tuşlayın

FİRMA GARANTİLİ CİHAZ ALIN Ayrıca ikinci el telefon alım-satımının şahıslardan değil, bayilerden yapılması gerektiği ifade edilirken bir sorunun çıktığı takdirde ulaşılabilecek yetkili birinin olacağı söyleniyor. Şahıstan alınıp bir sorun çıktığı takdirde binlerce liranın çöpe atıldığını belirten esnaflar, telefonun sıfır alındığındaki garantisi bitse bile bir süre firma tarafından inisiyatifi ile verilen garantili cihaz alınmasını tavsiye ediyor.

İkinci el telefon alacaklar dikkat test kodunu tuşlayın

2-3 SAAT KULLANMANIZ GEREKİYOR 12 yıldır telefon tamiri ve ikinci el telefon alım-satım işi yapan esnaf Oktay Mengi, telefonu bir süre kullanmadan sorunu olup olmayacağının anlaşılmayacağını ifade ederek, "Vatandaşlarımız ikinci el telefon alırken ekranın, e-devlet sorgulamasından IMEI kontrol etmesi lazım 'Türkiye mi ya da yurt dışından mı geldi?' diye. Bunlara bakılması lazım. Android cihazlarda, kamera ve ses gibi unsurların çalışıp çalışmadığına dikkat edilmesi lazım. Android cihazlarda test programları var. Buradan cep telefonu testini yapıyorsun. IOS işletim sistemli telefonlarda ise, farklı test aşamaları var. Tabi bu testleri tamamladıktan sonra da cihazın tam olarak çalıştığını anlayamıyorsunuz aslında. Bunu 2-3 saat kullanmanız gerekiyor ki batarya ömrünün nasıl olduğuna bakmak lazım.