BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48

İhraç edilen akademisyenler kimler tam liste olay oldu

İhraç edilen akademisyenler kimler tam liste olay oldu

7 Şubat 2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan 686 sayılı yeni KHK ile ihraç edilen akvdemisyenler olay oldu. Peki kim bu akademisyenler listedeki FETÖ'cü olmayan isimler mi var?

İhraç edilen akademisyenler kimler tam liste olay oldu

Son yayınlanan KHK'daki akedemisyenler ihraç listesi kıyameti koparttı. Merve Kavakçı'nın eşinin de olduğu listedeki bir çok Profesörün FETÖ'den değil farklı gerekçelerle ihraç listesine eklendiği konuşuluyor. 330 kişilik ihraç listesinde FETÖ ile uzaktan yakından ilgilisi olmayan bir çok akademisyen bulunuyor. İnternethaber.com köşe yazarı Süleyman Özışık da ihraç listesini tuhaf bulanlardan oldu. Özışık twitter hesabından 'Üniversitelerden atılan akademisyen listesi acilen tekrar incelenmeli. Listede Fetö veya PKK ile alakası olmayan isimler var. Tuhaf, tuhaf!' diye yazdı.

İhraç edilen akademisyenler kimler tam liste olay oldu

İhraç edilen 330 akademisyenden 115'i olay yaratan Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisi'ne imza atan isimler oldu. Karar gazetesi köşe yazarı Hakan Albayrak listeden bir isim verip KHK'yı eleştirdi. Hakan Albayrak Kafkas Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Nazir Cihangir İslam'ın KHK ile ihraç edilmesini eleştirdi. Albayrak şunları yazdı ; "FETÖ’cü filan değil… Hakkında öyle bir suçlama da yok… Üstelik, 15 Temmuz’da tankın üzerine çıkanlardan... Ama, meşhur “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisi”ni imzalamadıysa da, o bildiriyi imzalayanların gözaltına alınmalarına itiraz mahiyetindeki başka bir akademisyenler bildirisinin altında imzası var; daha ne olsun?"

İhraç edilen akademisyenler kimler tam liste olay oldu

En çok ihraç hangi üniversiteden : 72 akademisyenin ihraç edildiği Ankara Üniversitesi listede ilk sırada yer aldı. Tıp, Siyasal Bilgiler, İletişim, Dil ve Tarih Coğrafya, İktisadi ve İdari Bilimler, Müzik ve Sahne Sanatları, Hukuk, Fen-Edebiyat, Yabancı Diller, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Eğitim Bilimleri, Güzel Sanatlar fakülteleri ile Rektörlükten ihraç edilenler arasında 16 profesör, 10 doçent yer aldı. Ankara Üniversitesinin ardından ihraçların en yoğun yaşandığı üniversiteler 28 ile Anadolu Üniversitesi, 27 ile Yıldız Teknik, 23 ile Marmara, 16 ile Eskişehir Osmangazi, 13 ihraçla Cumhuriyet Üniversitesi oldu.

İhraç edilen akademisyenler kimler tam liste olay oldu

Kamu ve Özel Üniversitelerden İhraç edilen akademisyen sayıları şöyle: Abant İzzetbaysal: 5, Adıyaman: 3, Adnan Menderes: 3, Afyon: 1, Ahi Evran: 2, Amasya: 3, Anadolu: 28, Ankara: 72, Atatürk: 1, Balıkesir: 1, Bartın: 1, Beykent: 3, Bilecik Şeyh Edebali: 7, Bingöl: 1, Bozok: 15, Cumhuriyet Üniversitesi: 13, Çukurova: 3, Doğuş: 2, Dumlupınar: 22, Erciyes: 7, Erzincan: 1, Eskişehir Osmangazi: 16, Gazi: 2, Gebze Teknik: 1, Giresun: 3, Hakkari: 2, Iğdır: 1, İstanbul Ayvansaray: 1, İstanbul Bilim: 2, İstanbul Medeniyet: 3, İstanbul Üniversitesi: 1, İstanbul Yeniyüzyıl: 1, Kafkas: 11, Karadeniz Teknik: 1, Kırıkkale: 1, Kilis: 2, Kocaeli: 1, Marmara: 23, Muğla Sıtkı Koçman: 3, Mustafa Kemal: 1, Namık Kemal: 1, Nevşehir Hacı Bektaş: 1, Ordu: 1, Pamukkale: 21, Recep Tayyip Erdoğan: 2, Trakya: 3, Uludağ: 2, Uşak: 2, Yıldız Teknik: 27. Peki 686 sayılı KHK ile ihraç edilen 330 akademisyen kimdi? İşte ihraç edilen akademisyenlerin tam listesi ve eğitim verdikleri okulları;