BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.387,07

Ihlamur için önemli uyarı!

Ihlamur için önemli uyarı!

Kış aylarının vazgeçilmez ve en çok tercih edilen bitki çaylarından ıhlamur hakkında uzmanlardan çok ciddi uyarılar var.İşte ıhlamurdaki o tehlike;

Ihlamur için önemli uyarı!

Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, Türkiye'de ıhlamur elde edilirken istenen şekilde kurutulamadığı, daha sonra uygun şartlarda saklanmadığı için kolaylıkla mikroorganizma üremesi yaşandığını belirterek, aktar gibi dükkanlardan satın alınan ıhlamurlarda mikrobiyolojik kirlenme olabileceğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ihlamur için önemli uyarı!

Prof. Dr. Sezik, yaptığı yazılı açıklamada, havaların soğumasıyla tüketicilerin en çok başvurduğu çaylardan biri olan ıhlamur hakkında bilgi verdi.

Ihlamur için önemli uyarı!

Avrupa İlaç Kurumu tarafından da soğuk algınlığı ve stres üzerindeki hafifletici etkisi kabul edilen ıhlamurun, soğuk algınlığı dışında keyif için de içilmesini tavsiye eden Sezik, soğuk algınlığı geçirenlerin aklına ilk gelenin, ıhlamur çiçekleri olduğunu ifade etti.

Ihlamur için önemli uyarı!

"Ülkemizde üç ıhlamur türü var" Marmara ve Karadeniz ormanlarında genellikle dağınık olarak yetişen 3 ıhlamur türü bulunduğunu belirten Sezik, şunları kaydetti: "Piyasada bu türlerin çiçekleri genellikle aktar ve baharatçılarda karışık olarak satılmaktadır. Bu dükkanlarda, çuval veya kutuların içinde, çiçek ıhlamur, ıhlamur, yaprak ıhlamur olarak isimlendirilen çeşitleri satılmaktadır.