BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

İçişleri Bakanı Soylu'dan Viranşehir saldırısı açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, İçişleri Bakanı Soylu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik terör saldırısının yaşandığı Viranşehir'de incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki bombalı araçla yapılan terör saldırısında biri emniyet bekçisi 2 kişinin şehit olduğunu anımsatarak, 2'si yoğun bakımda 11 yaralının tedavisinin sürdüğünü ayrıca 14 binada hasar meydana geldiğini bildirdi.

Bakan Süleyman Soylu, patlayıcı yüklü aracın uzaktan kumandayla infilak ettirildiğini açıkladı. Site önüne bırakılan aracın güvenlik güçleri tarafından fark edildiğini belirten Soylu, bekçi İbrahim Kete'nin saldırgana doğru gittiği sırada patlamanın yaşandığını söyledi. İçişleri Bakanı, "Olayda bekçimizin ve polisimizin müdahalesine rağmen araç patlatılmıştır. Çok elimdir ki bir kediye süt verebilmek için ailesinden ayrılan ve apartman boşluğuna gelen 11 yaşındaki zabıt katibinin evladı şehit olmuştur" dedi.

Soylu, saldırıyla ilgili 26 kişinin gözaltına alındığını da bildirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili "Geçmişte de yargıda verdiğimiz şehitler oldu. İzmir'de yakın tarihte yapılan terör saldırısında şehidimiz vardı. İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde vardı, şimdi burada var. Bunların hiçbiri adalet görevini yapanları yolundan çevirmeyecektir." dedi.

Sitene Ekle