BIST 11.180
DOLAR 42,55
EURO 49,63
ALTIN 5.758,91

Hüseyin Özer kimdir yok böyle bir hayat hikayesi

Hüseyin Özer kimdir yok böyle bir hayat hikayesi

LONDRA’daki Sofra restoranlarının sahibi Hüseyin Özer kimdir? Geçmişte tuvalette yattığını söyleyen ve şimdilerde Ferrari'ye binen Hüseyin Özer'in hayat hikayesi inanılmaz.

Hüseyin Özer kimdir yok böyle bir hayat hikayesi - Resim: 1

İZMİR İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) düzenlediği yemekli toplantıya konuk olan, Londra’daki Sofra restoranlarının sahibi Hüseyin Özer, hayat hikayesini anlattı. Sıfırdan zirveye çıkıp Londra’da restoranlar zinciri kuran, şimdilerde ata binen, golf oynayan, Ferrarisi olan, lüks bir semtte yaşayan 63 yaşındaki Hüseyin Özer’in hikayesi büyük ilgi çekti.

Hüseyin Özer kimdir yok böyle bir hayat hikayesi - Resim: 2

Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen yemeğin açılış konuşmasını yapan İZİKAD Başkanı Huriye Serter’in ardından sahneye davet edilen Hüseyin Özer, dünyaya geldiği Tokat’ın Reşadiye İlçesi’ne bağlı bir köyde doğumundan Erbaa İlçesi’ne, Ankara’ya, askerliğin ardından İstanbul’a ve Londra’ya ulaşmasına, restoranlar zinciri sahibi olmasına kadar yaşamından kesitler aktardı.

Hüseyin Özer kimdir yok böyle bir hayat hikayesi - Resim: 3

BABAMI ÖLDÜRECEĞİM SİLAHI ALMAK İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADIM Baba ve annesinin ayrılmasının ardından istenmeyen çocuk olarak birkaç hayvanla birlikte bir ağanın yanına verildiğini belirten Özer şunları anlattı: "Keçi güderken çoban Celal emmiden okuma yazmayı öğrendim. Değnekle kara, toza, taşlarla taşa, kayaya yazı yazmaya başladım. Evlatlıktan reddeden babamı vurmak için kullanacağım silahı alabilecek parayı kazanmak üzere, annem bilet alarak Ankara’ya gönderdi.

Hüseyin Özer kimdir yok böyle bir hayat hikayesi - Resim: 4

11 yaşındaydım, çocuğum diye kimse işe almadı. Ulus’ta çakmaktaşı, benzin satıyor günde 75 kuruş kazanıyor, Sıhhiye’de bir tuvalette yatıp kalkıyordum. O tuvalet benim için çok güzeldi, çünkü yatacak yerimdi. Minnettarım ben o tuvalete. Kazandığım parayla günde köfte ekmek alamıyordum. Günde 75 kuruşa bir ciğerciyle anlaştım. Günde bir öğün ciğer yiyordum."