BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
POLİTİKA

Hulusi Akar, Hakurk'taki hain saldırının detaylarını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak'ta üs bölgesine sızma girişimiyle ilgili kritik mesajlar verdi.. Akar; ''Irak topraklarında bulunan teröristlerin ülkemizi ve milletimizi taciz etmesine, onlara zarar vermesine müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesi lazım" dedi.

Akar, teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesine yönelik 16 Mart'taki sızma girişimine ilişkin "Hainler hem hafif silah hem el bombası hem roket kullandı, bunların yanı sıra gaz bombası da attı. Bunların hepsine rağmen üs bölgesindeki kahraman Mehmetçik'imiz büyük fedakarlıkla biri gri listede olmak üzere 12 teröristi etkisiz hale getirdi." dedi.

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile dün Şırnak'taki askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

23. Piyade Tümen Komutanlığına giden Akar, Harekat Merkezi'nde faaliyetlere ilişkin brifing aldı, bölgedeki birliklerin komutanları ile bir araya geldi. Birlik komutanlarına talimatlar veren Akar, 16 Mart'ta Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yaşanan çatışmaya ilişkin detayları da ilk defa açıkladı. Olumsuz hava şartlarından faydalanmaya çalışan teröristlerin üs bölgesine dört koldan sızma girişiminde bulunduğunu belirten Akar, şu bilgileri paylaştı:

Hem el bombası hem roketleri kullandılar

"Buna karşı arkadaşlarımız gerçekten övünülecek, gurur duyulacak şekilde tam zamanında olayın farkına vardılar ve gereğini yaptılar. Bu hainler hem hafif silah hem el bombası hem roketleri kullandılar. Bunların yanı sıra gaz bombası da attılar. Bunların hepsine rağmen üs bölgesindeki kahraman Mehmetçik'imiz yapması gerekenleri büyük fedakarlık ve kahramanlıkla yerine getirdi. Biri gri listede yer alan olmak üzere 12 teröristi etkisiz hale getirdi. Sızma girişimini akamete uğratma başarısını gösterdi.”

Sitene Ekle
Etiketler