BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.493,66

Hollanda protestolarında bunlara dikkat!

Hollanda protestolarında bunlara dikkat!

Hollanda'nın Türkiye'ye karşı skandal tavrı sonrası protestolar devam ediyor. İşte Hollanda protestoları için dikkat edilmesi gereken hususlar.

Hollanda protestolarında bunlara dikkat!

Hollanda’nın, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Rotterdam Başkonsolosluğuna girişine izin vermemesi tarihi bir diplomatik krize sahne oldu. Skandal olay sonrası iki ülke arasında tarihi bir kriz baş gösterdi. Hollanda’daki gurbetçiler kadar Türkiye’de de vatandaşlar duruma kayıtsız kalmadı. Hollandalı yöneticilerin tavrı protesto gösterilerine neden oldu. Sosyal medyada başlayan protestolar sokaklarda eyleme dönüştü. Protesto sırasında bilinmesi gereken ve dikkat edilmesi gereken noktalar var işte detaylar...

Hollanda protestolarında bunlara dikkat!

Hollanda bayrağı yatay ve birbirine paralel kırmızı, beyaz ve mavi renklerden oluşuyor. ‘Yatay’ olması önemli. Çünkü ayrı renklerden dikey ‘Fransa’ bayrağı var. Renklerin sırası da önemli. Çünkü Avrupa’daki birçok devletin bayrağında bu üç renk (ya da bunlardan birkaçı) mevcut.

Hollanda protestolarında bunlara dikkat!

Önce tarihi krizin yaşandığı Rotterdam ile ilgili kısa bir bilgi. Rotterdam Hollanda’nın Güneybatısında bulunur. Amsterdam’dan sonra nüfus olarak 2. büyük şehirdir fakat Rotterdam’ın yüzölçümü daha büyüktür.Rotterdam, Avrupa’nın en büyük limanını bünyesinde barındırır.

Hollanda protestolarında bunlara dikkat!

Dünyanın dört bir yanından getirilen kargoların kıtaya kuzeyden giriş noktasıdır. İsmini Rotte ırmağından almaktadır. Nüfusun (1 Ocak 2007’de: 584.046 kişi) yaklaşık yarısının Hollanda kökenli olmadığı bu şehirde, % 7,8 oranında (45.457 kişi) kayda değer bir Türk nüfusu da yaşamaktadır. Rotterdam’in ulusal sloganı ise: Sterker door Strijd, yani: Mücadele ederek, daha güçlü olmak. Sosyal medyada bazı kullanıcıların Rotterdam’ı ABD’nin New York eyaletindeki aynı isimli kasaba ile karıştırdıkları gözlendi. Söz konusu Rotterdam ise deyim yerindeyse Hollanda’nın göbeğinde.