BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.433,17
GÜNCEL

Hırsız halıyı böyle çaldı

AKSARAY'da halı satan bir işyerinin yan tarafında duran halıyı çalan 32 yaşındaki Ali Doğanay, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay anı ise işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Olay, geçen Cuma günü Hamidiye Mahallesi Kale Altı'nda bulunan Vakkas Yavuz'a ait işyerinde meydana geldi. Ali Doğanay, halı satan işyerinin önüne gelip, bir süre çevresine baraka keşif yaptı. Daha sonra işyerinin önünden uzaklaşan Doğanay, yaklaşık 15 dakika sonra tekrar geldi. Ardından işyerinin yan tarafında duran halılar arasında bir adet halıyı alıp bir süre inceledi. Daha sonra da omzuna alıp, hızla uzaklaştı. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Durumu fark eden işyeri çalışanları polise haber verdi. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Bu sırada işyeri sahibide güvenlik kamera kayıtlarını çevredeki esnaf arkadaşlarına dağıttı. Çevredeki esnaflarda biri, hırsızlığı gerçekleştiren Doğanay'ı, o bölgede gezerken görünce, polis haber verdi. Gözaltına alınan Doğanay, daha öncede aynı caddedeki 4 ayrı işyerinden ütü, ütü masası ve sehpa çaldığını itiraf etti. Doğanay, çaldığı bin 500 lira değerindeki halıyı da ikinci el eşya satan bir işyerine 100 liraya sattığını söyledi. Bunun üzerine polis, ikinci el eşya satan işyerine gidip halıyı alıp, sahibine teslim etti.

Doğanay, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sitene Ekle