BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

HDP: Ankara, İstanbul ve İzmir'de CHP-İYİ Parti adayını destekleyebiliriz

HDP EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP ve İYİ Parti'nin çıkaracağı ortak adayları destekleyip desteklemeyecekleri sorusuna, "Halkımızın istediği, demokrasi güçlerinin tamam dediği, bizim adayımızdır dediği bir insan varsa destekleriz" cevabı verdi.

Abone ol

DP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'den aday çıkarılmayabileceği sinyalini verdi. Buldan, AK Parti'nin geriletilmesi için aday profilinin uygun olması halinde CHP-İYİ Parti adayını destekleyebileceklerini söyledi.

"HDP olarak Türkiye'nin doğusunda kayyumları mutlaka oradan çıkarmak, kayyum zihniyetine son vermek, Türkiye'nin batısında da demokrasi cephesini örmek, AK Parti ve MHP'yi geriletmek gibi bir hedefimiz var" diyen Pervin Buldan şöyle devam etti:

HER TÜRLÜ ÖZVERİYİ YAPMAYA HAZIRIZ... "Türkiye'nin batısında, özellikle büyükşehirlerde ortak aday çıkararak AK Parti'nin gerilemesini elbette ki sağlayabiliriz. Herkes AK Parti ve MHP'yi geriletebilmek için her türlü özveriyi yapmaya hazır. Türkiye'nin batısı açısından herkesin bu güç birliklerine mutlaka destek vermesi gerekiyor."

HDP İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA ADAY ÇIKARACAK MI?.. "HDP İstanbul, Ankara, İzmir'de aday çıkarmayacak mı?" sorusu üzerine Buldan, "Bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok. Ama gerçekten İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlerde halkımızın istediği, demokrasi güçlerinin tamam dediği, bizim adayımızdır dediği bir insan varsa biz onu destekleriz" ifadelerini kullandı.

ADAY PROFİLİNE BAKARIZ... Buldan "Mesela İstanbul'da CHP-İYİ Parti ortak aday çıkardı, destekler misiniz?" sorusuna da "Adayın profiline bakarız" yanıtını verdi.